Akdoğan kongrede Baykal’a söz verdi: Bursa övünç duyulacak çalışmalar ve sonuçlarla anılacak

Bursa’da bugüne kadarki en düzenli siyasi parti kongresine imza atan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan aynı şıklıkta hazırlanmış sahne düzeninde coşkulu bir konuşma yaptı.
Konuşmasında…
Kuruluşundan bugüne kadar CHP’de il, ilçe ve belediye başkanlığı yapan herkesin salonda olduğunu vurgulayan Akdoğan ayrıca, “Bu salonda ulusalcılığı nedeniyle yargılananlar da var” diyerek Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’a dikkat çekti.
İl başkanı seçildiği 17 Şubat 2008 kongresinden bu yana yönetim olarak yaptıklarını ana başlıklar altında sıralayan Gürhan Akdoğan’ın şu sözlerinin altını çizdik:
“İlkelerimize olan inancımız gereği en az karşıtlarımız kadar cesur olduk. Kimi zaman sert eleştirilerle yapılan yanlışları ortaya koyduk, kimi zaman da duygusal olgunlukta olup örgütümüzü toparladık. Zamanımızı ve enerjimizi iyi, doğru ve güzelden yana kullanmaya çalıştık.”
Dikkat çektiği önemli bir nokta da şu:
“Bursa, Türkiye üzerine oyun oynamak isteyenlerin bir tür deneme alanı konumuna getirilmek isteniyor.”
Sonrasında…
Yaşananların ulus ötesi çıkar çevrelerinin planlarını ortaya koyduğuna dikkat çektikten sonra şunu söyledi:
“Bursa’yı doğru tanımlamak, ne olduğunu bilmek, sorunlarına gerçekçi ve ulusal politikalar üzerinde çözümler üretmek zorunludur.”
Ardından…
Bursa’nın sosyal ve siyasal yaşamını da ilgilendiren ekonomik durum üzerine ciddi rakamlar verdi.
Sonra da…
Kongreye hedef gösterirken, Baykal’a da söz verdi:
“Artık, ‘Ne olacak bu memleketin hali?’ demek yok. Bizim için yarın seçim var. Yarından itibaren sahadayız. Sokaktayız, mahalledeyiz, köydeyiz… Bu iktidara karşı her yerde mücadele içindeyiz.”
Konuşmasını şöyle tamamladı:
“Şimdi çalışma zamanı, şimdi CHP zamanı. İnanıyoruz ki bu sadece lafla değil, emekle, inançla, kararlılıkla olacak.”
Bir söz daha verdi:
“İnanıyoruz ki, Bursa övünç duyulacak çalışmalar ve sonuçlarla anılacak.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]