Dış Türkler konusunda AK Parti’nin Faruk Çelik kozuna karşı MHP’nin Deniz Bölükbaşı atağı

Herkesin bildiği bir gerçek var… Yıllarca Türk dünyası âdeta Milliyetçi Hareket Partisi’nin özel konusu gibi kabul edildi ve siyasi partiler bu konudan uzak durmaya özen gösterdiler.
Fakat…
Rahmetli Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde Bulgaristan’daki soydaşlarımız, cumhurbaşkanlığı döneminde ise Orta Asya bölgesindeki kardeş devletler Türkiye’nin ilgi alanı haline geldi.
Ardından…
Süleyman Demirel de cumhurbaşkanı olduğu süreçte “Adriyatik’ten Çin Seddi’ne” tanımlamasıyla bu konuda ayrı bir sayfa açtı ve rahmetli Alpaslan Türkeş ile birlikte Türk Dünyası Önderi oldu.
Son dönemde ise Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dış Türkler konusunda önemli bir hamle yaptığı görülüyor.
Özellikle…
AK Parti Bursa Milletvekili olan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in sorumlu olduğu konumlardan birinin dış Türkler olması, bu hamlenin temelini oluşturdu.
Bununla birlikte…
Genel anlamda dış Türkler kapsamına giren bölgelerden gelip Bursa’da yaşayan hatırı sayılır bir nüfus var. Bu da, Bursa siyasetinde dış Türkler olgusunu kendiliğinden öne çıkarıyor.
Kaldı ki…
Çelik daha dış Türkler’den de sorumlu Devlet Bakanı olmadan önce bu konuda önemli çalışmalara imza attı. Kendisi de Ahıska Türkü kökenli olduğu için, dış Türkler ve sorunlarına özel önem gösterdi.
Pek çok sorunun da çözülmesini sağladı.
O nedenle…
Siyaset anlamında, dış Türkler konusunda AK Parti’nin Bursa’daki en önemli kozu son dönemde Faruk Çelik oldu.
Gördüğümüz kadarıyla…
Milliyetçi Hareket Partisi bu koza karşılık Bursa’da önemli bir hamle yapmak istiyor.
Bunu da…
Eski bir hariciyeci olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı’nın cuma ve cumartesi günlerinden oluşan iki günlük Bursa programından çıkardık.
Gördüğümüz kadarıyla…
Bölükbaşı’
nın programı iki günde iki ayrı bölümden oluşuyor.
Birincisi…
Cuma günü Bursa’ya gelmesiyle başlıyor.
Programında da kısa adı Dosab olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ile, kısa adı Besob olan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ziyaretleri var. Bu bölüm ekonomi ve sorunları içerikli.
Ardından…
Cumartesi günü program sabah Gönlüferah Otel’de gazeteciler ve sivil toplum örgütleriyle yapılacak kahvaltıyla başlıyor.
Sonrasında…
Bal-Göç, Batı Trakya, Ahıska ve Rumeli Türkleri derneklerinin ziyareti var.
Dolayısıyla…
Bursa’da yaşayan dış Türkler tarafından kurulmuş, üye sayısı yüksek belli başlı derneklerin ziyaretini, MHP’nin önümüzdeki süreçte bu konuya göstereceği ilginin de habercisi olarak yorumladık.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]