Feridun Pehlivan’a göre siyaset aradığı lideri buldu, şimdi sıra halkın yoksulluğunu çözecek adımlarda

Aslında Cumhuriyet Halk Partili bir aile yapısında büyüdü. Ama Feridun Pehlivan gençlik yıllarında Adalet Partisi’nde siyasete atıldı.
Sonra…
12 Eylül sonrası dönemde, 1983 yılında siyasi partiler kurulurken davetler aldı. Ama 1984 yerel seçimleri öncesinde Anavatan Partisi’nden belediye meclisi adayı olarak tercihini yaptı.
Bu yol onu Anavatan Partisi’ndeki siyasi yarışların da içine soktu
Örneğin…
1987’de Anavatan’ın Merkez İlçe Başkanlığı’na aday oldu. Fakat Bursa’nın Büyükşehir statüsü alması üzerine Merkez İlçe üçe bölündü. Pehlivan da bu kez Osmangazi İlçe Başkanlığı’na yöneldi ve hedefe de ulaştı.
O süreçte…
Bursa siyasetine Demiryolu altı politikası kavramını yerleştirdi.
Partinin tabanına yakın söylem ve hareketleriyle, siyasetteki çıkışını sürdürdü. Önüne çıkan tüm engelleri teker teker aşarak Anavatan Partisi Bursa İl Başkanı oldu.
O dönemdeki Anavatan Partisi’nin kendine özgü yapısına karşı olarak taban siyaseti ile açtığı yolu onu Mesut Yılmaz’la buluşturdu.
Daha doğrusu…
Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Yılmaz’ın ANAP liderliğine aday oluşunda, destek veren ve açık açık yanında yer alan ilk isimlerden biri oldu.
Genel Merkez’deki etkinliği de onu milletvekilliğine taşıdı. Meclis’te de renkli ve sıcak kişiliğiyle herkesle rahat diyalog kurarak yükselişini sürdürdü.
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olarak önemli çevre yasalarının hazırlanmasını sağladı. Dünyayı İstanbul’da buluşturan Habitat’ın öne çıkan isimlerinden biri oldu.
Fakat…
ANAP’ın DYP ile koalisyon kurması sırasında ve sonrasında, Yılmaz’ın o dönemdeki siyasi rakibi Tansu Çiller’le önce karşılıklı suçlama yarışına girip sonra karşılıklı aklamalarda bulunmasına tepki gösterdi.
Bu tepkisini partisinin Grup Toplantısı’nda dile getirince de lideriyle yolları ayrıldı.
Sonrasında…
Deniz Baykal’ın daveti üzerine CHP’de geçirdiği günler var. CHP Bursa İl Başkanı olarak görevlendirildi ama yönetim kurulu listesi Genel Merkez’de değiştirilmek istenince görevinden ayrıldı.
Yine de…
Kabul edilen siyasetçi kişiliğiyle toplumun ilgi odağı oldu, hareketleri yakından izlendi.
Geçmişten de arkadaş olduğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP içindeki ilk liderlik yarışında destek verdi, onunla birlikte yurt gezilerine katıldı, yanında yer aldı.
Şimdi de…
Sarıgül’le birlikte olmayı sürdürüyor ve Türkiye Değişim Hareketi’nin içinde yer alıyor.
Hatta…
Siyaset arkadaşlarına da inandığı bu harekete katılmaları için çağrılar yapıyor.
Pazar günü Mustafa Sarıgül’ün mitingini izlemek üzere İzmir’deydi. Dönüşte izlenimlerini konuştuk.
Deneyimli bir siyasetçi olarak şunu söyledi:
“Müthiş bir şey… Ben siyasette çok hareket gördüm, ama böyle coşkulu hareket görmedim. Bornova Meydanı’nda toplumun ilgisine ve coşkusuna tanıklık ettim.”
Şuna vurgu yaptı:
“Mustafa Sarıgül tam bir halk adamı. Halkın dilinden anlıyor. İnsanlara pozitifi enerji veriyor. Halk da onu sevdi. Toplumla Sarıgül arasında harika bir bağ oluştu.”
İzlenimi net:
“Gördüğüm kadarıyla bu hareket tuttu. Toplum Mustafa Sarıgül’e güveniyor ve umutla bakıyor. Siyaset aradığı yeni liderini buldu.”
Ardından…
Kendi siyasi yükselişinin de penceresinden bakarak “Şu anda her şey çok güzel gidiyor. Sarıgül de insanların sevgisini ve desteğini hak edecek şekilde yürüyor. Halkla birlikte bu yürüyüş Mustafa Sarıgül’ü iktidara taşır” dedi ve siyasi deneyimlerinin ışığında bir uyarıda bulundu:
“Şimdi sıra halkın yoksulluğunu ortadan kaldıracak projeler üretmeye geldi. Bunu çözecek, insanların yaşam sıkıntılarını giderecek adımlar da atılmaya başlandığında Sarıgül hareketinin önünde kimse duramayacak.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]