Siyasete Baba dopingi:

Siyasete Baba dopingi: Demirel meydana iniyor 31 Ekim`de önce Anavatan kurultayı toplanıp DP`ye katılma kararı alacak, ardından aynı salonda DP kurultayı birleşmeyi onaylayacak. 1 Kasım`dan itibaren de Demirel yeniden meydanlara iniyor. İlk durağı Isparta…

Demokrat Parti ile Anavatan Partisi birleşme yolunda önemli adımlar atmayı sürdürüyorlar.

Yol haritası ana güzergahı da hemen hemen ortaya çıktı.

Örneğin…

Merkezde yeni bir siyasi güç oluşturmak adına DP ve Anavatan’ın birleşme tarihleri, eğer son dakika sürprizi yaşanmazsa 31 Ekim 2009 Cumartesi günü olacak.

Üstelik…

İki parti, aynı gün, aynı salonda peş peşe kurultaylarını yapacaklar.

Gerçi…

Ankara’da hangi salonda kurultayların toplanacağı belli olmadı ama, yol haritasına göre önce Anavatan kurultayı toplanıp DP’ye katılma kararı alacak.

Sonra…

Aynı salonda DP kurultayı toplanıp birleşmeyi gerçekleştirecek. İki partinin delegeleri ve partilileri kurultayları birlikte izleyecekler.

Hüsamettin Cindoruk birleşme sonrası DP Genel Başkanı olarak devam edecek. Yani, genel başkan seçimi olmayacak.

Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun ise, DP Genel Başkanvekili ünvanı alacak.

Ayrıca…

DP’nin 50 kişilik Genel İdare Kurulu 100 kişiye çıkarılırken, 50 Anavatanlı isim GİK’e girecek.

Bütün bunlar…

Bugünden şekillenen yol haritasıyla ilgili.

Fakat…

Siyasete renk ve hareket getirecek hamle, 1 Kasım’dan itibaren gerçekleşecek.

Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi’nde genel başkanlık yapan, yıllarca başbakan olarak ülkeye hizmet eden, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel aktif siyasete yeniden adım atacak.

Gelen haberlere göre…

Çankaya Köşkü’nden indiği 2000 yılından beri siyasi gelişmeleri kendi köşesinden izleyen Demirel, yeni dönemde meydan meydan gezip muhalefet bayrağı açacak. Yola da Isparta’dan çıkacak.

Timsah Arena için ilk sunum

29 Mart sonrası başlayan Büyükşehir Belediyesi yeni döneminde Bursa kamuoyunun ilgiyle beklediği konulardan biri de yeni stadyum.

Üstelik…

Maça gitsin gtimesin herkes, timsah görünümlü olacak yeni stada ilgi duyuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de her yerde önce stadyum soruluyor, gelişmeler öğrenilmek isteniyor.

İşte…

Bursa’nın örnek olacak yeni stadyumuyla ilgili bir süredir devam eden proje çalışmaları belli bir aşamaya ulaştı ve Timsah Arena’nın ilk görüntüsü ortaya çıktı.

Bu görüntü…

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin perşembe günü yapacağı toplantı öncesinde, bu akşamki Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu’nda sunulacak.

Ardından…

Muhalefet partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi Grubu bilgilendirilecek. Sonra da, akademik odalar ve sivil toplum örgütlerine sunum yapılarak yeni stat tartışmaya açılacak.

Böylece…

Timsah Arena hakkında kamuoyu düşüncesinin oluşması sağlanacak.

Bu arada…

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu’na bu akşam Başkan Altepe önce iftar vcerecek, sonra grup toplantısı yapılacak. İftar ve grup toplantısı, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde, nikah salonu yanında boş olan kokteyl salonunda gerçekleşecek.

Bu da…

İlerleyen süreçte sosyal tesis olarak nikah kokteylerine evsahipliği yapacak, ancak şu an boş olan yeni bir salonun daha değerlendirilmesi anlamına geliyor.

Bursa’daki milli maç Ermenistan’ı üzdü

Türkiye Ermenistan’la 14 Ekim’de Bursa’da karşı karşıya gelecek. Görünen kadarıyla Ermenistan maçın Bursa’ya alınmasından rahatsız.

Dünkü Habertürk gazetesinde Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’a yakınlığıyla bilinen Ermenistan Avrupa Birliği Entegrasyon Kurumu Başkanı Karen Bekaryan’la yapılmış bir röportaj yayınlandı.

Bekaryan diyor ki:

“Maç başkentimiz Erivan’da oynandı. Ama Türkiye 14 Ekim’deki milli maçı Bursa’ya alarak hile yaptı. Çünkü biz Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü misafir odamızda, yani Erivan’da ağırladık. İstesek maçı bir başka kente alabilirdik. Ama Türkiye Bursa’ya aldı. Neden Ankara ya da İstanbul’da değil de Bursa’da oynanıyor? Demek ki, Türkiye, Ermenistan Cumhurbaşkanı’nrı misafir odalarında ağırlamayı uygun görmedi. Bir bakıma küçümsedi.”

Mudanya Yolu’nu gidiş dönüş üçer şeritli hale çıkarmaya hazırlanan Karayolları’ndan beklentiler var

Gerek Bursa’nın denize açılan en yakın kapısı olması, gerek bölgede yerleşimin yoğunlaşması, gerek İstanbul’a başlayan hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri Mudanya Yolu trafiğini inanılmaz arttırdı.

O bakımdan…

Gidiş-geliş ikişer şenritli olan Mudanya Yolu son yıllarda yetersiz hale geldi. Özellikle yaz mevsimlerinde ve akşam saatlerinde gidiş, sabah saatlerinde ise Bursa’ya geliş yönünde trafik konvoy halinde ilerliyor.

İşte…

Yetmez hale gelen Mudanya Yolu’nda trafiği rahatlatmak için Karayolları’nın el attığını 2 Eylül Çarşamba günü bu sütunlardan duyurduk.

Buna göre…

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, tıkanan ve yürümez hale gelen Mudanya Yolu trafiğini rahatlatmak için, Bademli Kavşağı-Mudanya Girişi arasını gidiş-dönüş üçer şeride çıkarmak üzere çalışmalara başladı.

Şu sıralar…

Proje çalışmasında değerlendirilmek üzere ölçümleme yapılıyor. Ölçümleme bitince proje hazırlanacak. Proje hazırlandığında da, yol kenarlarında nasıl bir strateji izleneceği ortaya çıkacak.

Çünkü…

Kimi yerde tarla ve bahçeler, kimi yerde villaların duvarları var.

Üç şeride çıkılırken, Mudanya Yolu orta refüjünün de biraz daraltılması ise ilk seçenek olacak.

••••••••••

Bütün bunlar yolda kalıcı çözüm olarak üçer şeritli hale getirmenin önçalışmaları.

Bununla birlikte…

Yolun gidiş-dönüş üçer şeritli olacağını aktardığımız yazıdan sonra çok sayıda telefon ve elektronik posta aldık. Yine, karşılaştığımız pek çok dostun da dile getirdiği bir başka beklenti var.

O da şu:

“Karayolları Mudanya Yolu’nu üçer şeritli hale getirirken, Teperdent-Mudanya arasındaki bölümü de ışıklandırmalı.”

Bunu söyleyenler, Bademli-Tepederbent arasındaki aydınlatmanın çok yararlı olduğuna dikkat çekiyorlar ve “Hazır yolda çalışma yapılırken Karayolları ışıklandırmayı da aradan çıkarmalı” diyorlar.

Doğrusu istenirse…

Tepederbent-Mudanya arasırdaki bölümün bu çalışma sırasında aydınlatılması isteğini biz de destekliyoruz.

Nedeni de ortada…

Işıl ışıl bir yoldan Mudanya’ya doğru gidilirken bir anda karanlığın içinde kalınıyor. Bu da, çeşitli tehlikeleri beraberinde getiriyor.

Hızlı feribot seferlerinin gece trafiğini de arttırdığı göz önüne alınırsa, bu bölümü tamamlamakta gerçekten yarar var.

Yine…

Aynı yol güzergahında bir beklenti daha var:

Tepederbent’te Göynüklü ile Bademli’nin üst bölgelerindeki yeni yerleşim alanlarına gidecekler, ya da buralardan çıkacaklar için Karayolları tam tepeye sinyalizasyon koydu.

Bu lamba…

Göynüklü ya da Bademli yönünden gelen araç olmasa da ana yolda trafiği kesiyor ve araçlar dakikalarca bekliyor.

Söz konusu yönlere gidecek ya da oralardan ana yola çıkacak araçlar için de trafik güvenliğinin gerekli olduğu bir gerçek. Ama bu yollara giren ve oradan anayola çıkan araç sayısı çok az.

O bakımdan…

Daha başka seçenekler üzerinde durulmalı. Hiç olmazsa, sinyalizasyon fotoselli hale getirilmeli ki yan yollarda araç biriktiğinde ana yolu trafiğe kessin.

Beklentilerden biri de, Karayolları’nın yolu genişletirken “bu lambaya da bir çare bulması” ve sorunu çözmesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 08-9-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*