Uludağ`a çözüm arayışında kritik görev değişikliği

Uludağ`a çözüm arayışında kritik görev değişikliği Uludağ`a çözüm için Valilik`te toplantının yapıldığı sırada Ankara`dan sürpriz haber geldi. Görüşmeleri bundan sonra Müsteşar Yardımcısı Eldemir yerine Milli Parklar Genel Müdürü Yalınkılıç yürütecek…

Yıllardır çok başlılıktan kurtulamadığı için imar planları uygulanamayan Uludağ’da ilginç bir sürecin tam ortasındayız.

Süreç…

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın otelcilere “Ruhsat dışı fazlalıkları yıkın, yoksa biz yıkarız” demesiyle değişik bir boyut kazandı.

Bir çoğu tahsis sürecinin sonuna yaklaşan otellerin bazıları buna “Biz de kapatırız” restiyle karşılık verdi.

O süreçte…

Devlet Bakanı Faruk Çelik devreye girip “Ne kapatır giderim anlayışı doğru, ne de yıkarım geçerim anlayışı doğru. Herkes elbirliği yapmalı” diyerek orta yol gösterdi.

Ardından…

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Nagip Vardar yıkım olmayacağı açıklamasını Bursa Hakimiyet’e yaptı.

Olay’da ise Ankara Temsilcisi Mehmet Çatakçı’nın Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir’le görüşmesi, bakanlığın yıkımda kararlı olduğu mesajıyla duyuruldu.

Böyle bir süreçte dün konunun tarafları Vali Şahabettin Harput başkanlığında toplandı.

Tam bu aşamada Ankara’dan bir başka haber ulaştı.

Buna göre…

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in girişimiyle, Çevre ve Orman Bakanlığı sorunun muhatabı görevlisini değiştirdi.

Yani…

Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir’in yerine, Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, çözüm arayışlarında bakanlığı temsil edecek.

Gelişmeyi AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar’la görüştük. Yalınkılıç’ın Bursa’yı, Uludağ’ı ve otelcileri iyi bildiğini ve çözüme önemli katkı yapacağına inandığını söyledi.

Önümüzdeki hafta gelip çalışmaya başlayacağını da ekledi.

Merkezde birleşmenin ilk ayağında startı veren Anavatan yeni süreç için ilçe kongrelerini başlatıyor

Yıllarca “aynı kökten gelen partiler” olarak tanımlandılar… Üstelik, dünyada benzeri görülmemiş şekilde, bir birlerinin siyasi alternatifi oldular.

Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi’nin kökleri Adalet Partisi’ne dayanıyor. Ama onlar güçlü dönemlerinde bir araya gelemediler. İktidardan uzaklaştıktan sonra yaptıkları ilk denemeler ise başarısız oldu.

Örneğin…

22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde yaşananlar hafızalarda yerini koruyor. Doğru Yol Partisi, birleşme için Demokrat Parti adını almasına karşın son anda vaz geçti. Bu da, katılıma hazırlanan Anavatan’ı ortada bıraktı ve Anavatan seçime bile giremedi.

29 Mart yerel seçimleri ise iki partinin birleşmekten başka çarelerinin olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Yeni süreç…

DP Genel Başkanlığı’na Hüsamettin Cindoruk’un seçilmesiyle hızlandı. Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun da bu sürece çok önemli katkılar koydu.

Buna karşın…

Anavatan Partisi’nin geçtiğimiz ay Ankara’da yapılan il başkanları toplantısının başlangıcındaki hava tepki ortaya çıkardı. Söz alan il başkanları, Anavatan’ın DP’ye iltihak etmesine sıcak bakmıyorlardı.

Bunun üzerine…

Bursa İl Başkanı Ahmet Kömbe kürsüye çıktı ve salonu sakinleştiren bir konuşma yaptı. Bir partiyi kapatmanın zorluklarına değindikten sonra da, siyaseten başka çare olmadığını anlattı.

Kömbe’nin makul ve ikna edici konuşması, salonun havasını bir anda değiştirince, Anavatan’ın il başkanları toplantısından DP ile birleşme kararı çıktı.

Böylece…

Ahmet Kömbe birleşmenin gizli mimarlarından biri oldu.

••••••••••

Gelinen noktada…

Süreç çok hızlı işlemeye başladı. Bir yandan genel başkanlar düzeyinde birlikte hareket ortama sağlanırken, diğer yandan teşkilatlar birleşmeye hazırlanıyor.

Dün bu konuyu, süreci etkileyen isimlerden Anavatan İl Başkanı Ahmet Kömbe ile konuştuk.

Kömbe…

Birleşme hazırlığı olarak ilçe kongrelerini başlatma kararı aldıklarını açıkladı.

Buna göre…

Anavatan’ın ilçe kongreleri 14 Ağustos Cuma günü Mudanya ve Karacabey ile başlayacak. 15 Ağustos’ta ise İnegöl ve Yıldırım kongreleri yapılacak.

Sonrasında…

16 Ağustos’ta Nilüfer, 18 Ağustos’ta Gürsu, 19 Ağustos’ta İznik, 20 Ağustos’ta Mustafakemalpaşa, 22 Ağustos’ta Gemlik, 23 Ağustos’ta ise Osmangazi kongreleri var.

Konumları gereği Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’ta kongre yerine yönetim atamasına gidilecek.

Ardından…

12 Eylül’de il kongresi yapılacak.

İl kongresinin Bursa’nın kurtuluşundan bir gün sonra, 1980 darbesinin ise 20. yılında olacağına dikkat çeken Kömbe, ekim ayında gerçekleştirilecek Anavatan kurultayında ise DP ile birleşme kararı alınacağını söyledi.

Birleşme için de kasım ayının başı öngörülüyor.

••••••••••

Bir yandan birleşmenin heyecanını yaşayan, ama bir yandan da Türkiye’ye mal olmuş 26 yıllık bir partiyi sonlandırmanın hüzün duygularını taşıyan Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe dünkü konuşmamızda şunu söyledi:

“Son kongrelerimizi bize yakışan şekilde yapacağız. Ama takdir edilmeli ki, bu ülkeye çok önemli hizmletler vermiş 26 yıllık bir partiyi sonlandırmak da çok zor. Ben de böyle bir partide il başkanlığı yapmanın gururunu yaşıyorum.”

TP’de il yönetimi ve 3 ilçe tamam

Türkiye Partisi İl Başkanı İlyas Kara hazırladığı il yönetim kurulu listesini Ankara’ya götürüp onaylattı.

39 kişilik yönetim şu isimlerden oluşuyor:

Kutsal Kalezade, Funda Basmacı, Dudu Berker, Gürkan Kaya, Sabri Börü, Tayfun Kırış, Hakan Kale, Orhan Alaş, Sedat Hiçdurmaz, Osman Kayıran, Murat Koç, Yusuf Özer Ercan, Levent Geçen, Levent Beleda, Murat Bülbüldere, İbrahim Gülenç, Muhammed Metin Uygur, Mehmet Türker, Fahrettin Arabacı, Mehmet Hançer, Ahmet Tahtalı, Okan Polat, Erten Kayan, Ömer Aykın, Kemal Dadı, Yücel Aras, Türker İnkaya, Bilge Öztürk, Türkan Polat, Süleyman Dindaş, Mehmet Yıldız, Orhan Sarsıcı, Mehmet Çetinkaya, Serdar Budulgan, Rafet Çakar, Nevzat Karabulut, Mustafa Yavuz, Ayşe Gündüz, Birgül Aslan.

3 kişilik Disiplin Kurulu’nda ise Muammer Diltemiz, Kadir Şentosun ve Ahmet Sarı yer alıyor.

Bu arada…

Osmangazi’de Ümit Danacı ilçe başkanı olarak görevlendirildi.

Barakfaki eski belediye başkanı Ali Kök ise Kestel İlçe Başkanı oldu. Gemlik’te de DP’de ilçe başkanlığı yapıp milletvekili adayı olan Peyami Çağlar ilçe başkanlığını üstlendi.

Türkiye Partisi İl Başkanlığı olarak Çekirge Caddesi üzerinde, Kültürpark karşısında ve Diyar Otel’in bitişiğinde daire kiralayan Kara, açılışa Genel Başkan Abtdüllatif Şener’i de davet etti. Şener de resmi açılışa geleceğini bildirdi.

Belediye Sarayı ve Yaşar’ın önerisi

Siyasi parti yöneticilerinin, özellikle de muhalefet temsilcilerinin kent gündemine ilişkin görüş açıklamalarını çok önemsiyoruz.

O bakımdan…

Demokrat Parti İl Başkanı Füsun Yaşar’ın, davetli olmadığımız için izleyemediğimiz basın toplantısındaki açıklamalarını gazetelerden okuduk.

Yaşar, eski hal binasının olduğu yere Büyükşehir Belediye Sarayı yapılmasına karşı çıkmış ve “Belediye sarayına gerek yok, ama ille de yapılacaksa Acemler’de Otobüs İşletmesi arazisi daha uygun” demiş.

Öneriyi önemsemekle birlikte, DP İl Başkanı gibi düşünmüyoruz. Belediye birimlerini bir araya toplayacak Belediye Sarayı’na ihtiyaç var.

Üstelik…

Eski hal alanı hem park, hem belediye binası için yeterli. Otobüs İşletmesi önerisini ise anlayamadık. Buraya belediye yapılırsa otobüsler nereye gidecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 05-08-2009

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*