Yaşam kalitesi konuşulurken toplum korkar hale mi geldi?

Yaşam kalitesi konuşulurken toplum korkar hale mi geldi?  TBMM`de konuşan MHP Milletvekili Özensoy, işadamlarının toplantılarda konuşmaktan korkar hale gediklerini söyledi. CHP İl Başkanı Akdoğan da asıl tehlikeyi “toplumun korkar hale gelmesi” görüyor…

TBMM’de perşembe günü Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Bursa Milletvekili Necati Özensoy’un konuşmasının son bölümü çarpıcıydı:

“Maalesef, artık sanayicilerimiz, işadamlarımız korkar duruma gediler. Muhalif şeyler söylemekten çekinir hale geldiler. ‘Bazı şikayetlerimizi, sıkıntılarımızı anlatmaya kalktığımızda ya Ergenekon’dan yargılanabiliriz ya da vergi memurlarıyla uğraşırız’ endişeleriyle sıkıntılarını dile getiremez hale geldiler.”

Şunu da ekledi:

“Toplantılarda kürsüden ifade edemediklerini, özel toplantılarda bildiriyorlar.”

Dün de…

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gürhan Akdoğan basın toplantısında, “Buraya, Kalite Sempozyumu’ndan geliyorum. Sayın konuşmacılar ne söyleyecekler bilemiyorum ama, yaşam kalitesi için değer üretmeyi de ele alacaklarına inanıyorum” diyerek başladı ve şunu söyledi:

“Kalite sistemi yaşam biçimidir. Oysa dalga dalga gelen operasyonlarda kimse neden gözaltına alındığını, neden bırakıldığını, neden tutuklandığını bilmiyor. Bu bir yaşam kalitesi sorunu.”

Devam etti:

“Herkes telefonda konuşuyor, şakalar yapıyor. Ama şimdi herkes endişeli. İnsanlar birbirlerini ‘Aman fazla konuşma, ileri gitme’ diye uyarıyor.”

Ardından…

Devlet içinde çeteleşmeye karşı olduklarını, gereğinin yapılmasını istediklerini söyledi, “Adalet duygusunun ortadan kalktığı hissi kimseye verilmemeli” dedi ve ekledi:

“Toplum korkar hale geldi. Asıl tehlike bu. Hem de, seçimde kim nereyi kazandığından daha önemli.”

Akdoğan’dan seçim yorumu: “Oylarımızı arttırmamız başarı ama, bize göre bu yeterli değil”

Gürhan Akdoğan, bu kent için üretmiş ve çalışmış bir Bursa sevdalısı olarak tanınır. Yaptığı işte, üstlendiği görevlerde başarı için elinden geleni esirgemiyor, dahası fedakarlık yapıyor.

Nitekim…

Sivil toplum örgütlerindeki kariyeri ve başarılı çalışmalarıyla siyasetin ilgisini çekti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2004 seçimlerinde Büyükşehir adayı oldu, geçen yıl da il başkanlığını üstlendi.

O nedenle…

Son iki yerel seçimde, biri aday diğeri il başkanı olarak sorumluluk üstlendi ve en yakından izledi.

Dün de…

CHP’nin seçim değerlendirmesini yapmak üzere, Parti Meclisi Üyesi Ali Nihat Irkörücü, İl Sekreteri Selim Lümalı ve Zafer Ekici ile birlikte basının karşısına çıktı.

Önce…

Parti içinde yaptıkları iki ayrı değerlendirme toplantısı hakkında bilgi aktardı. Bu toplantılarda “örgütün yönetime desteğinin ortaya çıktığını” kaydetti ve ilçe başkanlarının il yönetimine teşekkür edip genel seçimi kazanmak için harekete geçtiklerini bildirdi.

Sonra…

Siyasi partilerin seçim performanslarıyla doğrudan ilgili olan “sandığa sahip çıkma” konusunda şu bilgiyi verdi:

“Bursa’daki 6 bin 096 sandıktan 4 bin 200’ünün tutanakları partiye geldi. Gelmeye de devam ediyor. Örneğin Osmangazi’deki 1.700 sandıktan yüzde 70’inin tutanakları elimize ulaştı. Bu rakamlar da sandığa sahip çıkmayı başardığımızı gösteriyor.”

••••••••••

Bu noktada…

Kendiliğinden ortaya çıkan “CHP bu seçimde başarılı oldu mu?” sorusuna yine İl Başkanı Akdoğan şu cevabı verdi:

“Mükemmelliği arayan insanlar olarak, Bursa’da oylarımızı arttırmamızı başarı olarak görüyoruz. Ama bu yükselmeyi kesinlikle yeterli görmüyoruz.”

Bununla birlikte, bazı rakamlar verdi.

Örneğin…

2007’de CHP’nin 240 bin olan oy sayısını, 29 Mart’taki İl Genel Meclisi seçiminde 329 bine çıkardıklarını söyledi.

Yine…

2004’te kendisinin yarıştığı seçimde 170 bin olan oyu, bu seçimde Sena Kaleli ile 290 bine yükselttiklerini kaydetti.

Türkiye genelindeki oy ortalamasını Bursa’da yakalamış olmalarını önemli olarak değerlendirdi.

Geçen dönem toplamda 42 belediye meclisi üyesi varken bu seçimde 108 belediye meclisi üyeliği kazandıklarını açıkladı.

Büyşükşehir ve 54 belediyeden daha önce 12 belediyede CHP temsil edilirken, bu seçimde 36 belediyeden 20’sinde temsil edilebilir hale geldiklerini ifade etti.

Seçim öncesi…

Belediye meclislerinde konularının uzmanları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yer alacağı vaadinde bulunduklarını ve bu sözlerini tuttuklarını söyledi.

Büyükşehir’de reddi miras mı?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dönemin ikinci, tarihi binaya taşınmadan sonraki ilk toplantısında yaşananlar farklı yankılar buluyor.

Örneğin…

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gürhan Akdoğan, bu tophlantıdaki konuşmaları “hayretler içinde kalarak” izlediğini söyledi.

Özellikle…

Geçen dönemin faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında, CHP sözcüsünün tartışma isteğine karşı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin verdiği “O rapor zaten halk tarafından oylandı. Eğer kabul edilmiş olsayldı burada ben değil, başkası otururdu” şeklindeki cevaba tepki gösterdi.

Şuna dikkat çekti:

“Hikmet Şahin AKP’li olarak seçilmemiş miydi? Hem onun halk tarafından onaylanmadığını söylüyorsunuz, sonra AKP oylarıyla raporu kabul ediyorsunuz. Bu çelişkidir.”

Ardından…

“Geçen dönem bunlar olurken siz neredeydiniz?” dedi ve şu yorumu yaptı:

“AKP belediyede ciddi bir reddi miras içinde. Bursa halkına özür borçları var. Çıkın ve ‘Hikmet Başkanı biz seçtik, hata yaptık, onun için benimsemediğimiz bir faaliyet raporu’ deyin ve yanlışı kabul edin.”

Sonra da…

Geçen dönem Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan Altepe’nin özür dilemesi isteğini tekrarlayıp, CHP Sözcüsü Bülent Aslanhan’ın sorusunu gündeme getirdi:

“İl Başkanı olarak ben de soruyorum. Geçen dönem belediyede yapılan yanlışların siyasi sorumlusu kim?”

CHP ilçelerde ne durumda?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Gürhan Akdoğan dünkü basın toplantısında, bazı ilçelerle ilgili görüşlerini de açıkladı.

“Kestel’de bu sonucu beklemiyorduk” diyen Akdoğan, aynı şekilde Orhangazi’ye de üzülüyor.

Mudanya’da meclislerde birinci parti olmalarına karşın belediyeyi kaybetmeleri konusunda “Sorumlu gerekiyorsa ben de olabilirim, yönetim de olabilir” dedi. Gemlik’teki gibi örgütsel birliktelik sağlayamadıklarını kaydetti.

Buna karşın…

Gemlik’te Nezih Dimili’den 20 yıl sonra belediyeyi kazandıklarını, Orhangazi Yeniköy’de 1948’den bu yana ilk kez seçim aldıklarını ifade etti.

Karacabey’de iyi sonuç aldıklarını, 20 yıl sonra belediye meclisine 5, İGM’ye 1 üye girdiğini belirtti.

Yenişehir’de de 22 yıl sonra belediye meclisine 3 üye sokmalarının başarı olduğunu söyledi.

AK Parti bütçesine CHP itirazı

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın açıkladığı seçim bütçesini CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan inandırıcı bulmadı.

Genel merkezden 550 milyar lira civarında katkı aldıklarını, 250 milyar lirasını Büyükşehir’e harcadıklarını, Sena Kaleli’nin de 150 milyar lira civarında harcadığını açıklayan Akdoğan, daha sonra AK Parti’nin gazete ilanlarını gösterdi.

Özellikle son 10 gün 6 gazetede tam sayfa ilanlar çıktığını anımsatan Akdoğan, bu ilanların günlük en çok 25, en az 14 milyar lira olduğunu kaydedip, Yalçın’a, AK Parti rakamlarını gözden geçirmesi çağrısı yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 18-04-2009

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*