
Temelini… 1979 yılının yağmurlu bir mayıs günü, dönemin başbakanı rahmetli Bülent Ecevit attı.
O günden beri…
Orhaneli Termik Santralı inşaat sürecini, proje sorunlarını yakından izledik. 1982’de, Rus teknolojisiyle inşa edilen santralde yakma kazanı ihalesini Alman firmasının kazanmasını da, teknolojiler uyum sağlayamadığı için kazanların kullanılamadığını ve yeniden ihaleye çıkarıldığını da duyurduk.
1992’de açılışı yapılırken de oradaydık.
Aynı yıllar…
Bacasında filtre olmadığı için çevre köyleri etkilediğini, neredeyse yatırım maliyeti kadar sonradan filtre takıldığı haberleri yaptık.
Ne var ki…
Türkiye’nin en büyük termik santralleri arasında olan ve 2014’te özelleştirilen Orhaneli Termik Santralı gündeme filtrelerinin çalıştırılmadığı haberleriyle geldi.
Hatta…
Halk Sağlığı Uzmanı olan Prof. Dr. Kayıhan Pala da CHP Bursa Milletvekili olarak gündeme ilk bu sorunu taşıdı.
Kayıhan Hoca bu işin peşini bırakmaz.