Yıllar önce… Rus yapımını deniz otobüsleriyle başlayan İstanbul-Mudanya denizden yolcu taşımacılığı İDO’nun araçlarıyla farklı bir boyuta geldi.
Buna…
Recep Altepe döneminde kurulan, bizim de adını önerdiğimiz BUDO eklendi ve İDO özelleştirilmiş olsa da iki büyük belediye şirketleriyle denizde rekabet ortaya çıktı.
Gerçi…
İDO hızlı feribotları Mudanya hattından çekti, ama BUDO ve İDO yolcu taşımayı sürdürürken önemli bir deniz ulaşımı hizmeti veriyorlar.
İşte…
Marmara Denizi’nin bu iki deniz ulaşımı firmasından BUDO’nun bağlı olduğu Burulaş Genel Müdürlüğü’ne Fahrettin Beşli atandı. İDO Genel Müdürü Murat Orhan da, yeni görevi nedeniyle Beşli’ye kutlama ziyaretine geldi.
BUDO ve İDO’nun iki üst yöneticisi, İstanbul-Mudanya hattında yapılabilecek operasyonel iyileştirmeyi ve verimliliği konuştular.
