Alper Gezeravcı dünyaya dönmeden uzay istasyonuyla Mudanya üstünden geçti

Alper Gezeravcı dünyaya dönmeden uzay istasyonuyla Mudanya üstünden geçti - Ahmet Emin Yilmaz
Alper Gezeravcı dünyaya dönmeden uzay istasyonuyla Mudanya üstünden geçti - Ahmet Emin Yilmaz

Alper Gezeravcı’nın… Uzay yolculuğu 19 Ocak gecesinin ilk dakikalarında başladı ve Türkiye için tarihi bir an yaşandı.
15 günlük…
Uluslararası Uzay İstasyonu görevinde Gezeravcı çeşitli deneylere katıldı, dünya ve uzaya ilişkin gözlemler yaptı. Bu süreçte, İznik Elbeyli üzerinden geçişini Bursa’nın 3 gökyüzü fotoğrafçısından biri olan Şenol Şanlı görüntüledi.
Perşembe akşamı da…
Mudanya yamaçlarındaki evinin terasını gözlemevine dönüştüren Uğur İkizler, yağışın ardından havanın açmasıyla hemen teleskobunu ve objektifini hazırladı.
Uzaya giden ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nun saat 19.26’da Mudanya semalarından geçişini görüntüledi.
Gözlemini paylaşırken de, “İstasyonun uzay boşluğundaki Capella yıldızının çok yakınından geçtiğini” vurguladı.

Kırsalı kalkındıran Köy Enstitüleri’ne bugün de ihtiyaç var - Ahmet Emin Yilmaz
Eğitim

Kırsalı kalkındıran Köy Enstitüleri’ne bugün de ihtiyaç var

Köy Enstitüleri… 1940’ta açıldığında, kırsal yaşama ve tarımsal gelişmeye çok önemli katkılar yaptılar. Fakat 1954’te çıkan yasayla İlköğretmen Okulu’na dönüştürüldüler. İşte… Bu eğitimi yaşatmak için kurulan Yeni Nesil Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Jülide 🟢