Seçime Altepe bakışı: Vatandaşın umudu yine AK Parti’de, asıl sıkıntı ekonomik

Bursa’da… AK Parti 2004’ten beri ilk kez Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetti, ilçe belediyesi sayısında da geriledi. CHP ise 1977’den 47 yıl sonra Bursa’yı kazanan parti oldu.
Aday adaylığı sürecinin uzun, kampanyanın kısa olduğu 31 Mart seçimi öncesi sahada en yoğun çalışan isimlerden biri AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe’ydi.
Günün yarısı ilçelerde, yarısı merkezdeki mahallelerde çalıştı. İftar saati bir yerde, sahurda başka yerde oldu.
30 yıldır Bursa siyasetinde olan, 2009 ve 2014’te Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Altepe’ye, seçim sonuçlarını sorduk.
“Bu seçimde vatandaş mesajını verdi” diye başladı ve şunu söyledi:
“Vatandaş AK Parti’den umudunu kesmedi. Bunu da seçim sonuçları gösteriyor. AK Parti özellikle ekonomi politikalarını gözden geçirdiğinde, gelecekteki ilk genel seçimde yine tek başına iktidar olur.”
Şu hesabı yaptı:
“AK Parti 505 belediye kazandı. CHP’nin 420 belediyesi var. AK Parti, MHP ve BBP’nin toplam belediye sayısı 709. CHP, DEM, İYİ Parti ve diğerleri 524 belediye. Yeniden Refah da 45.”
Sonuçları…
“AK Parti’ye seçmenin mesajı” kabul eden Altepe şuna dikkat çekti:
“Emeklilerin beklentisi vardı, AK Parti kararını değiştirmedi. Başka bazı sıkıntılar da vardı, ama asıl sıkıntı ekonomik.”
Deneyimli siyasetçi olarak gözlemi şu:
“Tabloda, AK Parti’nin yüzde 35 oyu var. Üstelik şu an en kötü sonucu aldı. CHP yüzde 37 oyda, ama diğer partilerin desteği var. Yani emanet oylar çok. Üstelik sandığa gelmeyen de AK Parti seçmeni.”
Gördüğü şu:
“Bunları hesaba katıp eski sisteme göre düşünülürse, AK Parti ve CHP dışındaki partilerin baraj altında kaldığı görülür.”
Yani…
“Yani, bir erken genel seçim yapılırsa, parlamento 2002’deki gibi iki partili olur. CHP’deki emanet oyların da kendi partilerine dönecekleri göz önüne alınırsa en güçlü iktidar adayı yine AK Parti’dir.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]