Yeniden Refah şaşırtacak: AK Parti’nin Bursa için işbirliği çağrısını kabul etmedi

YENiDEN REFAH PARTiSi GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NAiM ÖZTÜRK
YENiDEN REFAH PARTiSi GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NAiM ÖZTÜRK

Sabah… Şanlıurfa’daki dostumuz Necip Özbek’in notunu okuduk. AK Parti’de 4 dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yapan, MKYK Üyesi olan, son dönem de Cumhurbaşkanı Danışmanı unvanı taşıyan Kasım Gülpınar’ın, Fatih Erbakan’ın davetiyle Yeniden Refah Şanlıurfa Adayı olduğu yazıyordu.
Öğleye doğru…
NTV’de, pazartesi akşamı yapılan AK Parti-Yeniden Refah görüşmesinde, AK Parti cephesinin “Bursa, Balıkesir, Denizli için destek istediği” ama kabul edilmediği, yine de son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fatih Erbakan arasındaki görüşmede verileceği duyuruldu.
Bunun üzerine…
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk’ü aradık.
Şunu söyledi:
“Teklif edebilirler elbette, ama daha önceki görüşmemizde söyledim. Adayı açıkladıktan sonra çekmeyeceğimizi ilan etmiştik. Bu vakitten sonra adayı çekmek de, çekilmek de olmaz.”
Şunu vurguladı:
“Bursa’yla ilgili çok bekledik, ama bir şey gelmeyince adayımzı açıkladık.”
Söylediği şu:
“Bursa’yı gündemden çıkardık. O defter kapandı ve dönüşü de yok. Bunu herkes biliyor. AK Parti’deki dostlarımızın artık kabullenmesi gerekiyor.”
Ardından…
“Biz şu anda ilçe adaylarımızı tespit ediyoruz” dediğinde, “Sedat Yalçın’la hedef çıtası çok yükseldi. İlçelerde de sürprizler olacak mı?” diye sorduk.
Şu cevabı verdi:
“Görüştüğümüz çok sayıda önemli isim var. Henüz mutabakat sağlanmış değil. Zamanı gelince açıklayacağız. Bursa şaşıracak.”
Açıkçası…
Sedat Yalçın’ın Büyükşehir Adayı olmasıyla gördüğü ilgi, Yeniden Refah hedeflerini büyütmüş.
Öztürk dedi ki:
“Abartı diyecekler, ama Yeniden Refah oyu şu anyüzde 14. Seçimde böyle olduğu görülecek. Çıkardığımız aday stratejik isim. Herkes AK Parti’den alacağımız oya bakıyor, ama CHP ve her kesimden oy alacağız.”
Şunu da ekledi:
“Hani alışveriş merkezlerinde yukarı çıkan ve aşağı inen merdivenler vardır. Yeniden Refah yukarı doğru çıkıyor. Trend bu.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]