77 yaşında dünya ikincisi bir delikanlı: Murat Kaçar koşuyor, Bursa gurur duyuyor

DR MURAT KACAR POLONYA TORUNDA YAS KATEGORISI METRE ENGELLIDE DUNYA IKINCISI OLDU
DR MURAT KACAR POLONYA TORUNDA YAS KATEGORISI METRE ENGELLIDE DUNYA IKINCISI OLDU

Koşmaya… 1962 yılında, İstanbul’daki Vefa Lisesi’nde öğrenciyken başladı. 16 yaşında milli atlet oldu, Galatasaray Atletizm Takımı kaptanlığını yaptı.
1970’li yıllarda…
Çocuk Doktoru olarak bir yandan Bursa’da şifa dağıtırken, koşmaya devam etti. 1976’da için elit kategoride yarışma dönemini kapattı, ama 1986’dan itibaren masterlar, yani ustalar kategorisi yarışlarına katılmaya başladı.
Bazen salonda, bazen stadyum yarışlarında engelli koşarken defalarca Türkiye Şampiyonu oldu, yurt dışında Avrupa ve Dünya yarışmalarında kürsüye çıktı.
Kısaca…
1962-1976 arası 14 yılı elit sporcu ve 1986-2023 arası 37 yılı master olmak üzere 51 yıldır pistlerde yarışıyor.
Dahası…
1986’dan bugüne koştuğu uluslararası yarışlarda 60 Metre Engelli’de 6 kez Avrupa Şampiyonu, 2 kez Dünya Şampiyonu, 7 kez de Dünya İkincisi oldu.
İşte…
Bursa’da belli bir yaşın üstünde olan pek çok kişinin çocuk doktoru olarak elinden geçtiği, bir dönem SSK Çekirge Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan, bir dönem de siyasette CHP ile dirsek teması kuran Dr. Murat Kaçar son büyük başarısına cuma akşamı Polonya’nın Torun kentinde imza attı.
Torun’da…
60 Metre Engelli yarışında 75 yaş kategorisinde piste çıkan 77 yaşındaki usta Dr. Murat Kaçar, 12 atletin katıldığı sabah yarışını 11.82 dereceyle tamamlayıp eleme turunu birinci bitirerek ipi göğüsledi.
Akşam ise…,
Slovak Beliansky’nin 11.39 derecesinin ardından 11.72 koşarak Dünya İkincisi oldu.
Açıkçası…
Son 37 yıldır dünyanın her yerinde yarışlara katılan Dr. Murat Kaçar koşuyor, Bursa da onun başarılarıyla gurur duyuyor.
En büyük üzüntüsü ise…
Uluslararası yarışlara katılmak için kayıt ücreti ödediği Atletizm Federasyonu’nun Avrupa ve Dünya şampiyonalarından madalya getiren masterlere ilgisizliği.
Tek desteği, sponsoru olan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e de teşekkür ediyor.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]