Siyaset bu sözleri konuşuyor: 2 yılda 5 kur saldırısıyla kriz hedefleyenler kaos ve darbe senaryosu sahneye koydular

MHP GENEL SEKRETERi iSMET BUYUKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERi iSMET BUYUKATAMAN

80’li yıllardan beri tanıyoruz… MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman sakin görünümlüdür, ama sözünü de hiç esirgemez.
Özellikle…
Partisinin görüşünü açıklarken, ya da mesajını iletirken sözü hiç dolandırmaz ve dozu arttırıp doğrudan hedefe yönelir. Polemikten kaçmadığı gibi, en sert ifadeleri bile ironi yaparak aktarır.
Son dönemde MHP’ye yönelen açıklama ya da suçlamalara karşı kullandığı sert üslup da bunu gösteriyor.
Özellikle de…
MHP’nin kendi programlarında, temsil ettiği pozisyonun da gereği olarak siyasi mesajı en anlaşılır dille ve en net şekilde vermeyi önemser.
Yine öyle yaptı…
Pazar günü MHP Gemlik İlçe kongresinde gündeme ilişkin yine sert ifadelerle MHP tabanını bilgilendirdi. İçinde bulunduğumuz sürece ilişkin de farklı bakış açılarını ortaya koyduğu değerlendirmeler yaptı.
İşte…
O konuşmasının bir bölümü ilgimizi çekti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman o bölümde aslında her şeye projektör tutuyor.
Önce durum tespiti yapıyor:
“Kendine yabancı efendi arayanların, PKK’dan medet umanların, PKK’nın siyasi temsilcilerine alan açanların, bunlarla seçim ittifakı yapanların Türk milletine verebileceği bir şey yok.”
Şunu vurguluyor:
“Bunlar sadece yıkımdan yanadır, yok oluştan medet umarlar. Ancak evelallah kendileri yok olmaya mahkûmlar.”
Sonra da…
Salondaki MHP Gemlik teşkilatına çarpıcı bir bilgi aktarıyor:
“Türkiye’nin ekonomisini çökertmek için düzenlenen saldırılar hız kesmiyor. Son iki yılda Türkiye’ye dönük beş kez kur saldırısı düzenlendi.”
Şunun altını çiziyor:
“Alınan tedbirlerle bu saldırılar bertaraf edilse de ekonomik tetikçiler boş durmamıştır, durmayacaktır.”
Şu sözleriyle de Türkiye üzerine oynanan oyunlara dikkat çekiyor:
“Türk ekonomisine ve Türkiye’ye yönelik operasyonlarla ekonomik kriz hedefleyenler; sosyal çalkantı, siyasi kaos ve ardından darbe senaryosunu sahneye koydular. Tarih boyunca uygulanan strateji hep böyle oldu.”
Bu değerlendirme, önemsenmeyecek gibi değil.