İkinci komplo teorisi: Koronavirüsle çöken borsalardan Çin küresel şirket hisselerini topladı mı?

ViRÜSÜ ÇiN YAYDIĞINA iNANANLAR KÜRESEL ŞiRKETLERiN HiSSELERi
ViRÜSÜ ÇiN YAYDIĞINA iNANANLAR KÜRESEL ŞiRKETLERiN HiSSELERi

Komplo teorisyenleri arasında, koronavirüsü Çin’in yaydığı görüşünde olanlar kafa karıştıran sorularla başlıyorlar:
“ABD, Güney Kore, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Asya ciddi şekilde vurulurken neden Rusya ve Kuzey Kore’de Covid-19 sıfır etkisinde? Çin’in müttefiki oldukları için mi?  Wuhan nasıl aniden ölümcül virüsten kurtuldu?”
Bu noktada…
Tiyatro senaryosu halinde varsayımlar üretirken “Hastalanan Çin’in krize girdiğini, ticaretinin felç olduğunu, para birimini devalüe ettiğini, Çin’deki Avrupa ve Amerikan şirketlerinin ticaretlerinin olmayışı nedeniyle hisselerinin yüzde 40 düştüğünü” anımsatıyorlar.
Sonraki perdeyi şöyle yazıyorlar:
“Dünya hastalanınca bu kez Çin Avrupa ve Amerika’daki şirketlerin hisselerinin yüzde 30’unu çok düşük fiyata satın aldı. Hastalığı kontrol ederken şirketlere de sahip oldu. Bu şirketlerin de Çin’de kalıp yılda 20 milyar Dolar kazandırmaya devam etmelerine karar verdi.”
Bir yandan koronavirüs hızla yayılırken, diğer yandan küresel şirketlerin hisselerinin Çin’e geçmesini hiç de normal bulmayan komplo teorisyenleri her şeyin önceden planlandığı düşüncesinde.
Doğrusu…
Karşılıklı komplo teorilerini okurken bizlerin de kafası karışıyor. Büyük bir oyun sahası haline gelen dünyayı neler bekliyor acaba?