Başkan Aktaş yeni dönem için iddialı: Güçlü Cumhurbaşkanı, güçlü hükümet güçlü yerel yönetim işbirliğiyle ‘önemli işler’ yapılacak

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ

Cuma akşamı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uğurladıktan hemen sonra, 31 Mart yerel seçiminde Cumhur İttifakı adına AK Parti Büyükşehir Adayı olarak seçim yarışına girecek Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı konuk ettik.
Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında öncelikle 31 Mart seçiminin farkını konuştuk.
Örneğin…
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk yerel seçiminde; güçlü başkan-güçlü hükümet-güçlü Meclis kente nasıl yansır?” sorumuza şu açıdan baktı:
“Bursalı hemşerilerimiz AK Parti’ye kurulduğu günden beri çok yoğun destek verdi. Aynı desteği 31 Mart’ta da vereceğini, Cumhurbaşkanıyla uyum içinde yapıyı düşüneceğini biliyorum.”
Şu bilgiyi aktardı:
“15 aydır görevdeyim, Cumhurbaşkanımızla biri 57, biri 30 dakika görüştüm. Her ay bazen 5, bazen 10 dakika toplantılarda görüşen biriyim.”
Her defasında…
Bursa’nın konularını direkt anlattığını vurgulayıp şunu söyledi:
“31 Mart’tan sonra kentsel dönüşümle veya şehrin diğer konularıyla ilgili önemli gelişmeler, önemli açılımlar olacak.”
Devam etti:
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık güçlü bakanlıklar, güçlü Meclis var, ama beraberinde güçlü yerel yönetimler anlayışı var.”
Hedefi şu:
“Önce 31 Mart’ı sorunsuz şekilde atlatmamız, çok güçlü çıkmamız lazım. Sonra da acil şekilde işlere koyulup Bursa’ya yansıtmamız lazım.”
Bu noktada…
Cumhurbaşkanı’nın da tavsiyeleri olduğunu söyleyip şunun altını çizdi:
“Cumhurbaşkanı ve hükümetimizden aldığımız güçle burada çok önemli çalışmalar yapacağız. Konuları artık ilk elden Cumhurbaşkanımızla paylaşıyoruz. İhale ve yapım süreçlerini de beraberce takip edeceğiz.”
Şu noktada umutlu:
“Yapılacak 4-5 ana konumuz var. 0nlar şehrin tarihini de, talihini de değiştirecek. Bunu yapacak bilgi birikimi ve tecrübemiz var.”
Güvencesi de şu:
“Cumhurbaşkanımızın şehrimize özel bir ilgisi var. Miting konuşmasına da Bursa’ya övgü dolu sözlerle başladı. Çok ciddi yatırımları Bursa alacak.”