Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Bursa’nın acil çözüm bekleyen kritik 3 sorununa destek istemek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AELİNUR AKTAŞ
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AELİNUR AKTAŞ

Gerçi… Yansıyan ilk görüntüyü bu sayfalarda dün paylaştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salı günü AK Parti Grup Toplantısı için geldiği TBMM’de konuşmasını yapacağı salona ilerlerken koridordakilerle tokalaştı.
O sırada…
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı görünce elini sıktı ve “Alinur ne yapıyorsun?” diye sordu.
Aktaş bu soruya, “Gayet iyiyim Sayın Cumhurbaşkanım. Tüm gücümüzle çalışıyoruz” cevabı verince, bu kez “Nasıl gidiyor, Bursa nasıl?” diye ikinci soruyu yöneltti.
Bunun üzerine…
Başkan Aktaş da “Bursa’dan, teşkilatımızdaki arkadaşlarımızdan size selam getirdik. Herkesin selamı var” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da tebessüm ederek “Aleykümselam” karşılığını verdi ve ekledi:
“Benden de Bursa’ya çok selam götür.”
Ayaküstü yapılan bu görüşmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş içinde bulunduğumuz süreç nedeniyle sıkıntıya giren, ancak acil çözüm bekleyen kritik 3 sorunu iletmek için görüşme isteğini dile getirdi.
Yapılan temaslarda…
Aktaş’a önümüzdeki hafta AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak İl Başkanları toplantısı sonrasında bir görüşme olabileceği bilgisi verildi.
Bu gelişmeyi konuşurken Aktaş götüreceği konuları söylemedi, ama şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Bursa’yı yakından izliyor ve bunu da her seferinde hissettiriyor. Burada yapılanlara da, Bursa’nın ihtiyaç duyduğu hizmetlere de vakıf.”
Şunu da ekledi:
“O nedenle gündemine sunacağımız ve desteğini talep edeceğimiz 3 kritik konu için çok ayrıntılı şekilde dosyalar hazırlamaya başladık.”
Biz de…
Önümüzdeki hafta yapılması planlanan görüşmeden Erdoğan’ın Bursa’ya müjde olacak haberler göndermesi beklentimizi dile getirdik.