“Türkiye’ye ayar verip hizaya çekmek artık mümkün değil ” diyen Hakan Çavuşoğlu’nun yorumu: Kötü komşu ev sahibi, kötü müttefik de güç sahibi yapar

HAKAN ÇAVUŞOĞLU
HAKAN ÇAVUŞOĞLU
HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Pazar gecesi televizyon ekranında basketbol maçı skoru izler gibi saniye saniye Dolar’ın yükselişini izliyorduk. İşlem tersine dönünce bu kez de saniye saniye Dolar’ın inişini izler olduk.
Gözümüz ekranda, kulağımız da Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İzleme Komitesi Başkanı Hakan Çavuşoğlu’ndaydı.
Yaşananları net bir ifadeyle özetledi:
“Önce adını koyalım… Bu bir ekonomik savaştır.  Ekonomik gerçeklerle  hiç örtüşmeyen, tamamen suni ve Amerika’nın Türkiye’yi cezalandırmak istemesinden kaynaklanan kur hareketliliğiyle karşı karşıyayız.”
Neden cezalandırmak istediğini de açıkladı:
“Çünkü, Türkiye eski Türkiye olmaktan çıktı. 24 Haziran’da yeni sistemi uygulamak üzere milletimizin Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmesi de ‘eski hal, muhal’, yani geçmişe dönüş olmaz sözünü gerçekleştiren bir durum.”
Şunu vurguladı:
“24 Haziran seçimleriyle beraber eski Türkiye’nin kodları üzerinden kontrol etmek, Türkiye’ye ayar verip hizaya çekmek artık mümkün değil.”
Devam etti:
“Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri’nin her zaman yaptığı gibi dikte edileni yapan, otur dediğinde oturan, kalk dediğinde kalkan, sus dediğinde susan ülke olmaktan çıktı.”
Şunu da ekledi:
“Türkiye artık birileri tarafından dayatılan politikalarla değil, ülke ve millet çıkarını temel alan yerli ve milli politikalarla yönetiliyor.”
Ardından…
“Amerika Türkiye’ye karşı ekonomik savaş başlattı ve bunu da artık gizlemiyor”
dedikten sonra “Peki biz ne yapacağız?” sorusuna cevap verdi:
“Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Onun için, Türkiye meselesi olduğunu bilerek, bütün farklılıklarımızı bir tarafa koyarak birbirimize kenetleneceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız.”
Bu noktada…
Hükümetin önlemler aldığını belirtip “Unutmayalım ki bizim için şer görünen olaylarda bir hayır vardır” anımsatması yaptı ve düşüncesini açıkladı:
“Göreceksiniz, atılacak adımlar bu ekonomik savaştan Türkiye’yi çok daha güçlü çıkaracak. Çünkü, kötü komşu ev sahibi yapar, kötü müttefik de güç sahibi yapar.”