Cemalettin Torun ve Önder Matlı Ankara’ya gidince AK Parti kulisleri heyecanlandı, ama kararın verileceği pazartesiye uzun süre var

CEMALETTİN TORUN VE ÖNDER MATLI
CEMALETTİN TORUN VE ÖNDER MATLI
CEMALETTİN TORUN VE ÖNDER MATLI

İlk haber… Perşembe sabah saatlerinde geldi. AK Parti kulislerini tam merkezinden yaşayan dostumuz, “İl Başkanı Cemalettin Torun’u Genel Merkez’den arayıp davet etmişler, bugün Ankara’ya gitmiş” dedi.
Ardından…
Bir başka kulisçi tanıdığımız telefonda şunu söyledi:
“Önder Matlı şu anda Ankara’da, AK Parti Genel Merkezi’nde.”
İşte…
Kısa zaman aralıklarıyla Bursa’da duyulan bu iki haber, AK Parti kulislerini bir anda hareketlendirdi.
Çünkü…
Bursa’daki AK Parti kulisleri bir süredir değişim söylentileriyle çalkalanıyor. Bursa eski Milletvekili Önder Matlı’nın geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğünün ortaya çıkması da söylentileri arttırdı.
Nitekim…
Akşam saatlerinde AK Parti’den kimle konuşsak, herkes Ankara’dan bir haber bekliyordu.
Gerçi…
Haber bekleyenlerin kimi “İl Başkanı, ilçe kongreleri takvimini ve teşkilat konularını görüşmek için Ankara’da, sürpriz bir durum yok” derken, kimi de “yönetimde değişiklik” beklentisiyle heyecanını yansıtıyordu.
Bir anda haberin merkezi durumuna gelen Torun ve  şu an için potansiyel Matlı’ya telefonla ulaşabilmek mümkün olmadı. O nedenle, yaptıkları görüşmeler hakkında bir bilgi edinemedik.
Bununla birlikte…
Bursa’da bir anda yükselen heyecanlı bekleyiş akşam saatlerinde devam ederken, Ankara siyasetini iyi bilen AK Parti’nin kıdemli isimlerinden biri şu yorumu yaptı:
“Genel Merkez, kongrelere gidilirken görevden almayla teşkilatları yıpratmaz, ama değişim düşünülen teşkilatlara Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘yorulanların kendilerinin bırakması’ çağrısı hatırlatılabilir.”
Akşam da…
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’la Bursa’ya dönüş yolunda konuştuk. Yaptığı görüşmelerin içeriği hakkında bir şey söylemedi, ama şu bilgiyi verdi:
“Hafta sonu Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa’da programları var. Pazartesi günü de yönetim kurulumuzla bir araya gelip istişarede bulunacağım. Ondan sonra bir karar vereceğim.”
İstifayı sorduğumuzda şunu söyledi:
“Benden kimse istifamı istemedi, halen il başkanıyım.”
Gelinen noktada görünense şu:
AK Parti kulislerinde heyecan yükseldi, ama müthiş bir siyasi strateji izlendiğini de söylemek gerekiyor. Her an her şeyin olabileceği beklentisi doğsa da pazartesiye daha çok var.
Çünkü…
Bu gibi durumlarda süre uzadığında ortaya başka sonuçların çıktığı da geçmişte yaşananlardan biliniyor.