Küreselleşen dünyada kentler markalaşıyor, Bursa artık yerel medya markası Olay’ıyla da öne çıkıyor

3. yıl
3. yıl

Layout 1Tarih 26 Ekim 1987… Olay yayın yaşamına adımını atarken Bursa’nın gözü, kulağı, sesi olmayı ve iyi gazetecilik yapmayı hedeflemişti.
O hedefi…
Olay’un kurucusu, sahibi Cavit Çağlar büyüğümüz koydu ve takipçisi oldu. Bizlerden her defasında yalnızca iyi gazete yapmamızı istedi. Bu yolda hep arkamızda durdu, desteğini hiç esirgemedi.
Olay ilk günden beri bu anlayışla yayınlanıyor. Her sayfası aynı titizlikle hazırlanıyor. Doğru bilgi ve haberi okuyucuya en güzel şekilde sunabilmek ve en hızlı şekilde ulaştırabilmek için emek harcanıyor.
Bizim de Ekim 1990’dan itibaren katıldığımız büyük Olay ailesi aradan geçen 30 yılda heyecanını hep korudu, yayıncılık ilkelerine hep sadık kaldı, okuyucusunu hep önemsedi.
Açıkça söylemek gerekirse, Bursalılar da 30 yıldır Olay’la bütünleşerek bizlerin heyecanına destek veriyorlar. Başımız sıkıştığında Bursa okuyucusunu yanımızda görmenin huzurunu da yaşadık.
Aslında…
Cavit Çağlar’ın 30 yıl önce Olay’ı kurarken gösterdiği hedef ve koyduğu ilkeler, ileri görüşlüğüyle bugünleri görebildiğini de gösteriyor.
Çünkü…
Bursa yerel gazetelerinin yalnızca yerel haber vererek yaygın gazete yanında alınan ikinci gazete olma alışkanlığını Olay yıktı. Yerel gazete anlayışının ötesine geçip, okuyucusunu başka bir yayına muhtaç etmeme ilkesini benimsedi.
Nitekim…
Teknolojisiyle, çalışma ortamlarıyla zaten fark ortaya koyan Olay,  dünyada ve Türkiye’de ne olmuşsa sayfalarına taşıyarak da yerel basında önder oldu.
Bu nokta şunun için önemli:
İletişim çağının etkisiyle dünya küreselleşti ve neredeyse kocaman bir köy haline geldi. Artık yerelleşme akımı var ve markalaşan kentler her şeyin önüne geçti.
Bursa da bu hedefe yönelik çok ciddi adımlar atıyor. Bir yandan marka kent olma gereğini yerine getirecek düzenlemeler gerçekleştirilirken, kentin markaları ile el ele yürünüyor.
İşte…
30 yıllık geçmişinde Bursa okurunun desteğiyle büyüyüp Bursa’ya ait marka haline gelen Olay da bu yolda markalaşan kentin markası olarak yerini alıyor.
Gazetesiyle, televizyonuyla, radyosuyla, internet portalıyla Olay artık ülkenin her yerinde tanınıyor, biliniyor ve güveniliyor.
Biz de…
Kurucumuz, patronumuz Cavit Çağlar’ın koyduğu ilkelerle bu gazeteyi her gün hazırlarken, Bursalının hep yanımızda olduğunu bilmenin hazzını yaşıyoruz.
Hep birlikte nice 30 yıllara…