MHP’de Yargıtay süreci devam ederken çağrı heyetinin delegeye davetiye göndermesine sert tepki

 

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN

Gözler Yargutay’da. Çünkü, MHP’de değişim isteyen 548 delegenin başvurusu üzerine “kurultay yapılması” kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararına MHP Genel Merkez’i itiraz etti ve Yargıtay’da temyize gitti.
Bir yandan da…
Mahkemenin hazırlıklar için görevlendirdiği çağrı heyeti toplanıp kurultay tarihini 15 Mayıs olarak belirledi. Çoğunluk sağlanamazsa 21 Mayıs olacak.
O bakımdan…
MHP Genel Merkezi’nin itirazını görüşen Yargıtay Temyiz Mahkemesi’nin önümüzdeki hafta bir karar vermesi bekleniyor.
Nitekim…
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da buna dikkat çekerken şunu söyledi:
“Sürecin nasıl seyir takip edeceği netleşmeli ve bu belirsizlik giderilmeli.”
Ardından…
Gelişmelere yönelik tepkisini ortaya koydu:
“Olağanüstü kurultay tarihi ilan eden ve delegasyona kurultay davetiyesi gönderen çağrı heyeti bu iş bitmiş ve Yargıtay sürecini beklemeye de gerek yokmuş gibi fiili durum yaratmak istiyor, algı oluşturuyor.”
Belirsizlik halinin zihin bulandırdığına dikkat çekip “Hukuka inanıyor ve güveniyoruz” dedikten sonra devam etti:
“Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı saygıyla karşılamakla birlikte doğru olmadığını düşünüyoruz. Mahkemenin yanlış kararının Yargıtay tarafından düzeltileceği umudunu taşıyoruz.”
Daha net bir ifade ortaya koydu:
“Bu kurultayın olmaması lazım. Yargıtay kararını beklemek lazım.”
Şunu anımsattı:
“MHP’nin olağan kurultay tarihi belli. Başından beri söylediğimiz gibi, Merkez Yönetim Kurulu’muzun aldığı karar gereği 2016 Ekim ayında ilçe kongrelerine start veriliyor.”
Çağrısı şu:
“Arkadaşlarımız gerçekten iyi niyetliyse bu sürece dahil olsunlar. İlçe kongrelerinden başlayıp çalışmalarını yapsınlar ve olağan kurultayda da aday olsunlar. Bu acelecilik niye? Niye insanların zihni bulandırılıyor?”
Uyarısını yineledi:
“Mahkeme karar verdi, ama temyiz süreci tamamlanmadan uygulanabilir değil. Bunun aksinin zorlanması hukuksuzluktur. Yapılan doğru değil. Herkes hukuka saygılı olmalı ve sürecin sonuna kadar beklemeli.”
Şunu da ekledi:
“Yangından mal kaçırır gibi bu telaş ve acelecilik niye?”