
29 Ağustos 2015 günü Mudanya’nın hem meyve bahçeleri, hem doğa örtüsüyle farklı Çağrışan ile Göynüklü arasındaki orman yandı. 170 hektar ormanlık alan kül oldu.
O yangının izleri hala hem yüreklerde, hem Mudanya Yolu’nda duruyor. Ama silinmesi için, hatta eskisinden daha yeşil bir ortam oluşması için de ciddi bir gayret var.
Örneğin…
Bursa Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde geçtiğimiz günlerde 3 bin fidan dikildi.
Şimdiyse…
Genç Çevreciler harekete geçtiler. Daha açık söylemek gerekirse, Bursa Çevre Koruma Hizmetleri Derneği yanan ormanlık alanın yeniden yeşile dönmesi için hayli geniş bir organizasyon yaptı.
Başkan Yardımcısı Berceste Karaca ile birlikte yürüttükleri titiz çalışmayı Bursa Çevre Koruma Hizmetleri Derneği Başkanı Özlem Tanış şöyle anlattı:
“Aslında biz Bursa’da çevreye ve doğaya duyarlı bir kesimi harekete geçirdik. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 3 bin fidan dikmeyi hedefledik. 30 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te ilk etapta 2 bin fidan dikiyoruz.”
Yanan ormanın ağaçlandırılması için Konat İnşaat, Hz. Ebubekir Camii Vakfı, belediye çalışanlarının üye oldukları Bem-Bir-Sen, CHP Nilüfer Kültür Mahallesi Temsilcisi Ali Ekber Can ve İlhan Şensılay, Türk Kadınlar Konseyi, Türk Ocakları ciddi anlamda destek vermişler.
“Bize bu kampanyada bize destek veren herkese teşekkür ederim” diyen Tanış, ardından şu çağrıyı ekledi:
“Bugün saat 14.00’te herkesi Göynüklü-Çağrışan arasında fıstık çamı dikmeye bekliyoruz. Kentimizin yeşil kalması için genç çevreciler olarak hazırız.”
–Okullar hayat bulsun, bahçeler ağaçlansın–
Bursa Çevre Koruma Hizmetleri Derneği aslında 7 yıllık bir dernek. Başkan Özlem Tanış geçen yıl “Okullar Hayat Bulsun” kampanyasıyla dağ yöresi köy okulları başta olmak üzere okullara çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yaptıklarını söyledi.
“4 bin 800 dernekle birlikte çalışıyoruz” diyen Tanış, önümüzdeki nisan ayında da Fatih Ortaokulu bahçesini peyzaj çalışmasıyla ağaçlandıracaklarını açıkladı.