Tarımda büyük zirve… Bakanlık kadrolarıyla 13 ilin tarım teşkilatları ortak akıl için Bursa’da buluşuyor

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK

Aslında… Tanıyanlar için hiç de sürpriz değil. Son iki dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçilse de, yıllarca Bursa siyasetçisi olarak izlediğimiz Faruk Çelik bulunduğu göreve hareketlilik ve enerji getirir.
AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptığı 5 yıl boyunca Meclis’in en hareketli ismiydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki iki dönemi arasına sıkışan Devlet Bakanlığı’na evrak bile gelmezken, Alevi ve Roman açılımları ile gündem oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki performansını anımsatmaya bile gerek yok. Cumhuriyet tarihinin çalışma yaşamı reformlarının tümünü yaptı. Üstelik en zor yasaları Meclis’teki muhalefet partileri gruplarıyla uzlaşarak en kolay ve en sessiz şekilde yaşama geçirmeyi başardı.
Şimdiyse Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak adeta hareketsizlikten paslanmış görüntüsü veren koca bir yapıyı harekete geçirdi.
Hem teşkilat, hem kadro, hem kamuoyunu doğrudan ilgilendiren konular bakımından en büyük olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı giderek artan temposuyla artık ışıldıyor.
Faruk Çelik bunu başarırken iki yol izliyor.
Birincisi…
Alışkın olduğumuz bire bir siyaset uygulamasını vatandaşla diyalog yoluyla farklı bir boyuta taşıdı.
Nitekim…
Cep telefonu numarasını sosyal medyadan duyuruyor ve haftanın bir gününü belirlediği konuda çiftçilerin ve tarım sektörü bileşenlerinin aramasına ayırıyor.
Telefonu kendi açıyor, anlatılanları dinliyor, açıklama yapıyor, ilgili birimlere direktifi anında veriyor.
Bu kapsamda…
Salı günü de hayvan yetiştiricilerinin telefonlarına cevaplarken Bakanlığı ulaşılabilir hale getirdi. Ayrıca, cep telefonunu vatandaşa veren ilk bakan oldu.
İkincisi…
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Ankara’daki merkez bürokrasisi ile teşkilat kadroları ve bölge çiftçilerini bir araya getiriyor.
İki aşamalı toplantılarda önce Ankara ve illerdeki teşkilat kadroları buluşup sorunları masaya yatırıyorlar, sonra da çiftçi ve tarım kesimi temsilcilerinin katılımlarıyla hep birlikte toplanıp ortak akıl çalışması yapıyorlar.
İşte…
Bu kapsamdaki bölgesel tarım zirvesi buluşmalarının ilk geçen hafta Çelik’in seçim çevresi olan Şanlıurfa’da yapılmıştı. İkinci zirve ise kendi kenti olan Bursa’da bu hafta sonu yapılıyor.
Çelik Palas Oteli’nde 29 Ocak Cuma günü başlayacak tarımsal zirvede13 ilin tarım kadrolarıyla Müsteşarından Genel Müdürlerine kadar merkez kadroları bir araya gelecek.
Özellikle…
Programın ikinci günündeki ortak akıl toplantısı, tarım kesimi sorunları ve çözümlerine yönelik tam bir arama toplantısı özelliği taşıyor.