Kayak Öğretmenleri Uludağ için öneriyor: Önce Dağ Yönetim Birimi, sonra da pist güvenliği

Uzun uzun tekrarlamaya gerek yok; Uludağ’da karmaşık bir yapı var ve bırakın yerele devretmeyi, kimse yetkisini bir başkasıyla paylaşmaya bile yanaşmıyor.
Sorunlar da…
Tartışılmasına karşın sonuca ulaşılamadan vaatler dosyası içinde kalıyor.
Dün sabah…
Kayak Öğretmenleri Derneği’nin sohbet toplantısında konuşmaları dinlerken şunu düşündük:
Uludağ’da kayak öğretmenleri de konunun önemli taraflarından biri.
Çünkü…
Kullanılış amacı ve geleceğe yönelik turizm beklentileri kapsamında öncelikle Uludağ bir kayak merkezi ve kışın buraya gelenler ya kayak yapmayı ya da kayak öğrenmeyi hedefliyorlar.
O bakımdan…
Otellerin içinde başka bir dünya yaşanırken, pistlerde başka gerçekler ortaya çıkıyor. İşte tüm bu unsurları bir araya getirecek bir organizasyon gerekiyor.
Yolunu da…
Dağın turizm ve spor yönlerini birlikte kucaklayan Kayak Öğretmenleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Okan Gültekin dün gösterdi:
“Uludağ’ın en büyük sorunu, tek merkezde yönetilememesi. O nedenle, bizim de içinde yer alacağımız bir Dağ Yönetimi Birimi oluşturulmalı.”
Bu noktada…
Dağda yolunu kaybedenlerden pistlerde yaşanan kazalara kadar her hareketin içinde kayak öğretmenlerinin olduğuna dikkat çekiyorlar.
Türkiye’de kayak eğiticiliğinin önemli isimlerinden Mahmut Eroğlu’nun da katılıp anılarıyla renk kattığı toplantıda Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta şu önerileri sıraladı:
“Kayak pistlerinin güvenliği mutlaka sağlanmalı. Teleferik devreye girdikten sonra günübirlikçilerin pistlere çıkmalarının engellenmesi gerekir.”
Şunu da ekledi:
“Üniversite festivalleriyle Uludağ’dan uzaklaşan aileleri sömestr tatillerinde yeniden döndürmenin yolu da bulunmalı.”