Bursa sağlık turizminde uçuşa geçti: Yabancı hasta 10 bine ulaştı!

Arşivimize baktık… 24 Eylül 2011 günü kısa adıyla Busat olarak anılan Bursa Sağlık Turizmi Derneği kurulduğunu bu sütunlardan duyurduk.
Yazıda…
Termal turizmini canlandırmak için girişilen projeleri, yeni 5 yıldızlı otelleri, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni anlatıp, hedefe sağlık sektörünü hazırlamak ve Bursa’nın sağlık turizminden payını arttırmak amacıyla ilk adım olarak Busat’ın kurulduğunu anlattık.
Busat kurulduğunda Dr. Mustafa Esgin başkanlığı üstlenmişti. Çok ciddi çalışmalarla derneği tanıttı ve sağlık turizminin önemini herkese kabul ettirdi.
Sağlık Serbest Bölgesi kurulması girişimlerine de öncülük etti.
Bu yıl, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adaylığı nedeniyle sağlık sektöründeki çalışmalarına bir süre siyaset molası vermişti, ama siyaset bitti ve yeniden sektöre döndü.
Sohbet ettiğimizde, yönettiği Doruk Hastanesi’nde ameliyattan çıkmıştı ve Bursa için üretmeye devam ediyordu. Busat’ın hedeflerini sorduğumuzda ise çok çarpıcı bir rakam verdi:
“2011 yılında, yani Busat’ın kurulduğu yıl Bursa’ya sağlık turizmi kapsamında dışarıdan gelen yabancı hastası sayısı 700’lerdeydi. Bu rakam yılsonunda 10 bine ulaşacak.”
Bu noktada…
Türkiye’ye sağlık turizmi için gelen hasta sayısı 150 bini geçti. Yarıdan fazlasını İstanbul alıyor. Trabzon’un arkasında kalıp 12. sırada olan Bursa yerini hızla yukarı çıkarıyor.
Fakat…
Tüm bunlar yine de yeterli değil. Dr. Mustafa Esgin de aynı düşüncede:
“Bursa’daki sağlık tesisleri istenen sağlık hizmetini mükemmel verebilecek kapasitede. Bu kapasiteyi kullanabilmek için Bursa’ya sağlık turizmi kapsamında daha fazla hasta turist bekliyoruz.”
İlk adımı da söyledi:
“Sağlık serbest bölgesi, Bursa için çok önemli bir avantaj olacak.”
Şunu da paylaştı:
“Bursa’da sağlık turizmini cazip kılacak her şey var. Tesislerimiz donanımlı ve yeterli. Termal var. Saniyede 300 litre termal suya sahibiz. Tarih ve kültürel alanlar var. Yeni Kaplıca Hamamı 400 yıllık. Doğa var. Dağ var. Bütün bunları daha iyi değerlendirebilmeliyiz.”
Üzüntüsü ise şu:
“Afyon’da termal sudan başka hiçbir kentsel özellik yok. Ama Türkiye’nin iç turizmi burayı patlattı, Bursa’yı da hak ettiği yere çıkarmak zorundayız.”

Okul kardeşliği anlaşmasıyla Bursa-Üsküp eğitim işbirliği - Ahmet Emin Yilmaz
Eğitim

Okul kardeşliği anlaşmasıyla Bursa-Üsküp eğitim işbirliği

Organizasyonu… Kuzey Makedonya Bursa Fahri Konsolosu Halil Bedzeti yaptı. Bu girişimle Osmangazi’de bulunan Borsa İstanbul Kız Meslek ve Teknik Lisesi ile Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki ASUC Boro Petrushevski Orta Eğitim Okulu arasında kardeşlik protokolü imzalandı. 🟢
İlker Çelikcan Hastanesi Esenlik Merkezi olacak: Sağlıkta son karar - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

İlker Çelikcan Hastanesi Esenlik Merkezi olacak: Sağlıkta son karar

2 Ekim’de… AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz’la yaptığımız görüşmeyi aktardık. AK Parti adına Bursa’daki sağlık yatırımlarının takibini üstlenen Yavuz, yeni hastaneye taşınacak Çekirge Devlet Hastanesi binasının kullanımına ilişkin şu bilgiyi vermişti: “…Çekirge Devlet Hastanesi’nden 🟢
Sosyal vaatlerle Latif Albayrak: Gönlü Erzurum, gücü Bursa - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Sosyal vaatlerle Latif Albayrak: Gönlü Erzurum, gücü Bursa

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanlığı’na aday olan Latif Albayrak’ın vaatlerinin ilk sırasında “Federasyona kamu yararı statüsü kazandırmak” yer alıyor. İkinci sırada “Erzurum’dan Bursa’ya üniversite okumaya gelecek gençlere burs” var. Ayrıca… “Kimimiz Var Dadaş” projesiyle ihtiyaç 🟢