Bakan Faruk Çelik yorumladı: Türkiye’de yeni dönem ve Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le dün sohbet ederken, Ahmet Davutoğlu’nun başbakan adayı olması ile sonuçlanan süreci merak ettik.
Söze…
“Malumun ilanı oldu” diye başladı ve 28 Ağustos’ta 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Ahmet Davutoğlu arasındaki çalışma diyaloğunu anımsattı:
“AK Parti iktidarı göreve başladığında Avrupa Birliği sorunları vardı. Devamında Ortadoğu’da yaşananlar, Batı ülkelerindeki ekonomik iflaslar gibi konular ortaya çıktı. Başbakanın bunlara uzak durması mümkün değildi. O nedenle, birlikte çok yoğun mesaileri oldu.”
Şunu da anımsattı:
“Sayın Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı öncesinde başdanışmanlık görevi vardı. Dolayısıyla Başbakanımızın ufkunu, dilini ve dünyasını iyi kavrayan bir arkadaşımızdır.”
Şunu ekledi:
“Bu yönüyle, Sayın Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışabileceği görülüyor.”
Ardından…
Bugün için AK Parti Genel Başkan Adayı ve Başbakan Adayı olan Ahmet Davutoğlu ile ilgili değerlendirme yaptı:
“Akademisyen kimliği yanında gerek ülkemizde, gerek dünyada tanınırlığı olan, uluslararası ilişkilerdeki avantajları ve birikimleriyle kadro harekatı içinde yer aldı.”
Şunu özellikle vurguladı:
“Birçok özelliği kendi üzerinde birleştiren Sayın Davutoğlu’nun başarılı olacağına inanıyorum.”
Bakışını şu temele oturttu:
“Sayın Davutoğlu’nun başarılı olması, Türkiye’nin başarılı olması demek. O nedenle, Sayın Davutoğlu aslında başarılı olmaya mahkumdur.”
Şunun da altını çizdi:
“Siyasi anlamda alternatifi olmadığına göre, başarısız olmaması gerekiyor.”
Beklentisi şu:
“İnşallah, seçilmiş cumhurbaşkanı ve yeni hükümet Haziran 2015 seçimlerine kadar yine önemli hizmetlere imza atacaklardır.”
Bir de siyasi işaret verdi:
“Türkiye’de istikrarın devamı ve AK Parti’nin parlamentoda güçlü şekilde temsili için herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceği kanaatindeyim.”