Faruk Çelik ve Hüseyin Şahin en kritik Kafkas zirvesinde!

Gerçi… Son dönemde dünyanın dikkati Ortadoğu üzerinde yoğunlaştı, ama Kafkaslar’da hem bölgesel hem de dünyaya yönelik çok önemli bir gelişmenin adımları atılıyor.
Daha açık söylemek gerekirse…
Türkiye ile Gürcistan ve Azerbaycan arasında, yakın gelecekte önemi daha da artacak çok kritik bir koridor oluşuyor.
Koridorda üç ülkeyi ilgilendiren iki önemli proje var.
Birincisi…
Ulaştırma alanını ilgilendiren Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi.
Diğeri ise…
Enerji alanına yönelik olan ve kısaca BTC olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı projesi. Bu sayfalarda daha önce gelişmelerini aktardığımız proje, Bursa’dan da geçerek Azeri doğalgazını Avrupa’ya ulaştırmayı öngörüyor.
İşte…
Hem söz konusu 3 ülke için, hem bölge için, hem Avrupa ve dünya için böylesine önem taşıyan iki kritik projeyle ilgili gelişmeler bugün Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te başlayacak üçlü zirvede ele alınıyor.
Zirveye gidecek Türk heyetinde tanıdık isimler var.
Örneğin…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bu sabah Tiflis’e hareket edecek heyette yer alıyor. Heyette, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da kendi projeleri nedeniyle bulunuyorlar.
Yanı sıra…
Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak TBMM’de görev üstlenen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de kafilede bulunuyor.
Aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olan Şahin, bu zirvede Dostluk Grubu Başkanı sıfatıyla sosyal, kültürel ve sportif ilişkileri geliştirmeye yönelik bazı önerileri gündeme getirmeye hazırlanıyor.
Örneğin…
Parlamentolar arası ilişkileri geliştirme kapsamında, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan milletvekillerinden oluşan takımlarla Antalya’da futbol turnuvası düzenlenmesi söz konusu.
Kulağımıza geldiği kadarıyla, bu teklif daha masaya konmadan büyük ilgi gördü. Çelik, Yıldız, Elvan ve Şahin çarşamba günü Türkiye’ye dönecekler.