Yasa onaylandı, İl Milli Eğitim’de 6 yılı dolduran Gülsar gitti

Aslında… Çok önemli bir başarı çizgisi var. Çünkü, Atilla Gülsar 2000-2004 yılları arasında Bursa’da İlköğretim Müfettişi olarak görev yaptı. 2004 yılında Adana’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak gitti.
Sonra da…
Müfettiş olarak ayrıldığı Bursa’ya 2008 yılında İl Milli Eğitim Müdürü olarak geri döndü.
Bu elbette bir başarı çizgisidir. Gerçi Bursa’daki görevi süresince başta Kamu-Sen solmak üzere kimi kurum ve kişilerle zaman zaman farklı düştü, ama sakin yapısı ile dikkat çekti.
Dün de…
Cumhurbaşkanı’nın yeni yönetim yapısı yasasını imzalaması sonucu Bursa’da 6 yıllık süreyi doldurduğu için merkeze alındı. Yerine henüz atama yapılmadı.
Dün sohbet ettiğimizde, “Bu bir nöbet. Nöbet vakti geldim, nöbet bitince gidiyorum. Sonuçta bu devletin memuruyum” dedi.
Konuşmamız sırasında…
Yazdığı iki kitaptan biri olan Laleler Yeniden Açsın adlı kitabın sunuşundaki yazısı aklımıza geldi:
Gülsar o yazıda şu tespiti paylaşıyor:
“Bazı milletler, iç boğuşmalardan ve dış baskılardan çok etkilenerek kendi içinde kaos yaşar ve yok olurlar. Bazı milletler ise yaşam kalitelerini yükselterek, mükemmele doğru yol alarak insanca bir hayat sürerler. Milletlerin içine düştüğü bunalımlar, sadece o ülkeyi yöneten cumhurbaşkanını, başbakanı, bakanları ve milletvekillerini ilgilendirmez. O millete mensup her birey bu buhrandan doğrudan veya dolaylı olarak sorumludur.”