CHP İl Başkanı Metin Çelik 3 yeni dosyayla Ankara’ya gitti

Aslında… Cumhuriyet Halk Partisi’nin üst karar organı olan Parti Meclisi 14 ve 15 Aralık tarihlerinde toplanıp adaylıkları karara bağlayan bir çalışma yapacaktı.
Ne var ki…
TBMM’deki bütçe görüşmeleri nedeniyle toplantı 22 Aralık’a ertelendi. Çünkü, PM üyesi olan milletvekilleri, bütçe görüşmeleri nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda bulunmak zorundalar.
Gerçi…
PM toplantısı için gündem ve tarih belirlenirken TBMM çalışmalarının göz önüne alınmamış olması parti içinde tartışılacak bir durum, ama adaylıkların kesinleşecek olması toplantının önemini arttırıyor.
Nitekim…
CHP İl Başkanı Metin Çelik Pazar günü yapılacak PM toplantısı öncesi görüşmeler yapmak ve son aday başvuruları dosyalarını da iletmek üzere Ankara’ya gitti.
Çelik’in çantasında dört dosya var.
Dosyalardan ilki, Büyükşehir için Necati Şahin’in yaptığı başvuru. İkinci dosya Yıldırım için başvurusunu dün yapan Ramazan Altunöz’ün.
1999-2004 döneminde DSP’den seçilerek Yıldırım Belediye Başkanlığı yapan Ramazan Altunöz’ün CHP’ye bir ay kadar önce kaydolduğunu ifade eden Çelik, dün de aday adaylığı başvurusu yaptığını söyledi ve ekledi:
“Milletvekillerimizin de görüşlerini aldık. Herkes onay ve destek verdi, Ramazan Bey Yıldırım adayımız.”
Bununla birlikte…
Çantasında Gürsu için Seyfi Erol’un, Orhangazi için de Celal Sayın’ın adaylık dosyalarını Ankara’yla götüren Çelik dün şunu söyledi:
“Büyükşehir ve 13 ilçede adaylarımız artık belli. İnegöl, Karacabey ve Orhaneli’nde görüşmelerimiz bugün ya da yarın sonuçlanabilir.”
Bu arada…
Pazar günü PM toplantısında, eğilim yoklaması yapılan Osmangazi’de Erkan Aydın’ın ve Mudanya’da Hayri Türkyılmaz’ın adaylıklarının onaylanması bekleniyor.