Her şey… İmralı’ya giden BDP heyetinin Abdullah Öcalan’la yaptıkları görüşmelere ait olduğu söylenen tutanakların yayınlanmasıyla başladı.
Gerçi…
Milliyet gazetesinde Namık Durukan imzasıyla yayınlanan haber gazetecilik açısından büyük başarı oldu ama siyaseti de dalgalandırdı.
Çünkü…
Tutanakların yayınlanması sonrası kimileri nasıl sızdığını araştırdı, kimileri de o tutanaklarda yer alan ifadelere tepki gösterdi. Kimi siyasetçiler zaten başından beri görüşmeye karşıydı.
Bazı siyasetçiler de tutanakların sızdırılması konusunu sürece yönelik siyasi sabotaj olarak kabul etti.
İşte…
Tüm bu süreçte tutanakların nasıl sızdığına dair değişik spekülasyonlar gündeme geldi. Özellikle haberi yayınlayan Milliyet gazetesi dışındaki gazeteler değişik spekülatif senaryolar ortaya koydular.
Derken…
Açıklama dün BDP’den geldi. Hem de her şeyi açık açık anlattılar.
Buna göre…
İmralı’daki görüşme, görüşenler tarafından yazılı hale getirilip Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu’nda okunmuş. Yetkili organlar metnin çoğaltılmaması kararı almışlar.
Buna karşın…
Parti Meclisi üyeleri Rauf Kocaman ve Resul Baykara toplantıya ara verildiğinde notları kendileri için çoğaltmışlar. Basın Bürosu’nun çalışanı da o notlar üzerinden gazetecinin fotoğraf çekmesine izin vermiş.
Yani…
Milliyet’te yayınlanan belgeler kağıda basılı tutanak değil, tutanak şeklinde yazılan notların fotoğrafıymış.
İşte…
BDP’nin bu açıklamasında yer alan isimlerden biri Bursa için tanıdık: Resul Baykara.
Dün itibariyle BDP Parti Meclisi üyeliğinden istifa etmek durumunda kalan Baykara halen Yavuz Selim Mahallesi’nde yaşıyor.
Bize aktarılanlara göre, çevresinde sevilen ve sözü dinlendiği için de etkili olan bir isim.
Dün akşam da…
Parti Meclisi üyeliğinden istifa ettikten sonra Bursa’ya döndü.
–Yavuz Selim olaylarında Baykara
Bu arada…
Anımsanacağı gibi, 28 Ekim günü Yavuz Selim Mahallesi’nde yürüyüş yapmak isteyenlerle engellemek isteyenler arasında olaylar çıkmıştı.
O olaylarda yürüyüş yapmak isteyenler arasında bulunan ve Vali Şahabettin Harput’la görüşenlerden biri, dönemin BDP Parti Meclisi Üyesi olarak Resul Baykara’ydı.
Baykara daha sonra yaptığı açıklamalarda, o yürüyüş nedeniyle “Yıldırım Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında evine yıkım kararı alınıp 20 bin lira para cezasına çarptırıldığını” ileri sürdü.
