Bursa Kent Konseyi’ndeki başkanlık seçiminde Semih Pala ezici çoğunlukla kazanırken kimler kaybetti?

Gerçi yaptırımı ve yatırımı yok ama Kent Konseyleri’nin çok önemli bir işlevi var: Kenti ilgilendiren konularda kentliyi konuşturup görüşlerini ortaya koymak.
Bursa Kent Konseyi bugün kurumsal marka haline gelmişse ve Türkiye’de izlenen bir yapı olmuşsa, bunda Başkanı Semih Pala’nın çok çalışması ve yönetim anlayışının büyük etkisi var.
Cuma günü yapılan seçimde Mehmet İnkaya ile seçim yarışına giren Pala, yapılan açık oylamayı beklendiği gibi ezici bir sonuçla kazandı.
O gece…
Seçimin yapıldığı cuma gününü cumartesiye bağlayan gece saat 01.12’de internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yayınladığı mesaj, aslında seçim sürecinde Pala’nın ne kadar dolduğunu gösteriyor:
“… Pala gidici, Pala yolcu diyen büyük düşünürler ve yandaşları, Semih Pala’nın ezici çoğunlukla kazandığı Kent Konseyi seçimleri sonuçlarına iyi baksınlar. Tümünün birden yaptıkları saldırılar sonuç vermedi.”
Doğrusu, mesaj hayli sert ama bunu yazmasına neden olan gelişmelerin de zaman zaman kırıcı olduğunu unutmamak gerekiyor.
Örneğin…
Bursa Kent Konseyi Başkanlığı için bazı isimlere öneri götüren Büyükşehir Belediyesi’ndeki bir genel müdür biliniyor. Onunla bağlantılı kişilerin daha başka hedeflerle çevrelerini harekete geçirdikleri de görülüyor.
Hatta…
AK Parti İl Yürütme Kurulu’nun kimi isimlerinin karıştığı konuşulan kulislerde, seçimin “Pala’nın düşürülmesiyle Altepe’nin hırpalanması” hesabına dönüştüğü izlenimi bile doğdu.