Seçimden öncesi mini kriz… AK Parti’nin Ulucami önündeki çadırına CHP itiraz etti, Seçim Kurulu kaldırdı

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, yoğun geçen günlük seçim çalışmalarının yanında vatandaşla bire bir temas için bir yöntem daha geliştirdi:
Yaya sirkülasyonunu yoğun olan yerlerde stant açmak.
İlk uygulama Kent Meydanı ile Bursaray Osmangazi İstasyonu arasında yapıldı. Bunu Şehreküstü Meydanı’ndaki stant izledi. Hafta başında da Ulucami ile Orhan Camii arasındaki Orhan Gazi Parkı’na, üzerinde çadır da bulunan stant kuruldu.
Siyasi partilerin bu tür stantları oradan geçenlerin çok fazla ilgisini çekmez.
Fakat…
Salı günü Özen’le birlikte Orhan Gazi Parkı’ndaki çadırlı standa gittiğimizde şaşırdık. Çünkü, çok yoğun bir ilgi vardı. Oradan geçen kadını-erkeği, yaşlısı-genci, türbanlısı-açık giyineni gelip hazırlanan poşetlerden alıyorlardı. Dileyen de üye formu dolduruyordu.
AK Parti Osmangazi’nin yöneticileri, gençlik kolu üyeleri de gelenlere içinde AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kitap ve broşürler bulunan, belediyelerin çalışmalarını anlatan yayınların olduğu poşetlerden veriyorlardı. Milletvekili adayları da gelip çalışmaya katılıyordu.
İnsanların poşetleri almak için yarıştıklarını gördük.
İşte…
Bu çadır son gün küçük çaplı da olsa siyasi krize neden oldu.
Çünkü…
Hafta başından beri neredeyse izdiham yaşanan AK Parti Osmangazi’nin çadırı CHP tarafından Seçim Kurulu’na şikayet edildi. Seçim Kurulu da haklı buldu ve “çadırın sökülmesi” kararı verdi.
Dün…
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen’e gelişmeyi sorduk. Şunu söyledi:
“Standımıza gelenlerin güneşten rahatsız olmamaları için üstüne çadır koymuştuk. Seçim Kurulu bunu kaldırmamızı istedi, biz de kaldırdık.”
Şunu da ekledi:
“Çadır olmayacak ama cumartesi günü son kez standımızda olacağız.”