Bağımsız aday ama yalnız değil: Burcu Üzümcüler

Bu seçimde Bursa’dan 4 bağımsız aday siyasi partilerle yarışacak. Oy pusulasının bağımsızlar bölümünde ilk sırada da tek kadın bağımsız aday olan Burcu Üzümcüler var.
Aslında…
Burcu Üzümcüler siyasete yabancı değil. Annesi Dilek Üzümcüler uzun yıllar DYP/DP’de siyaset yaptı. İl Yönetim Kurulları, İl Kadın Kolları ve Kadın Kolları Genel İdare Kurulu’nda çalıştı.
Kendisi de…
Kamuran Yılanlı başkanlığındaki DP İl Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Ama sonradan siyasi yolunun farklılaştığını gördüğü için ayrıldı.
12 Haziran seçimi için bağımsız adaylık başvurusunu yaptıktan sonra burslu olarak Amerika’ya gitti ve liderlik eğitimi aldı. Şu sıralar, gençliğinin enerjisi, eğitiminin birikimiyle çalışıyor.
En önemlisi…
Genç bir bağımsız kadın aday olmasına karşın asla yalnız değil.
Çünkü…
Başta üyesi olduğu Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin, yani Ka-Der’in desteğini görüyor. Yıllarca DYP/DP ve Anavatan Partisi’nde siyaset yapmış dostları onu hiç yalnız bırakmıyorlar.
Hatta…
MHP’de il yönetim kurullarında bulunan, milletvekili ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı olan Hamit Şahin de Üzümcüler’in çalışmalarına aktif olarak katılıyor.
Ayrıca…
Kadın Partisi Girişimi tarafından destekleniyor. Hatta, Girişim tarafından İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde Burcu Üzümcüler ve İstanbul 1. Bölge Adayı Benal Yazgan için yürüyüş düzenlendi.
Üzümcüler ayrıca Setbaşı’ndan DSİ’ye çıkan yol üzerinde seçim bürosu açtı.