Seçimde CHP’nin desteklenmesini isteyen Cindoruk neden şaşırttı?

Demokrat Parti’nin eski genel başkanı Hüsamettin Cindoruk, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde CHP’ye destek olunması gerektiğini söyledi.
Bu açıklama DP’de ciddi yankılara neden oldu.
Çünkü…
DP Genel Başkanı olduğu dönemde, 12 Eylül’de yapılan anayasa referandumunda evet oyu vereceğini açıklayanların DP’den ihraç edilmelerini sağlamıştı. Cindoruk’un bu nedenle DP’den attırdıkları arasında Bursa’dan Harun Akın da var.
O gün anayasa değişikliğine evet diyenleri DP’den atan Cindoruk şimdi seçimde CHP’ye destek istiyor. Tuhaflık burada.

Kırsalı kalkındıran Köy Enstitüleri’ne bugün de ihtiyaç var - Ahmet Emin Yilmaz
Eğitim

Kırsalı kalkındıran Köy Enstitüleri’ne bugün de ihtiyaç var

Köy Enstitüleri… 1940’ta açıldığında, kırsal yaşama ve tarımsal gelişmeye çok önemli katkılar yaptılar. Fakat 1954’te çıkan yasayla İlköğretmen Okulu’na dönüştürüldüler. İşte… Bu eğitimi yaşatmak için kurulan Yeni Nesil Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Jülide 🟢