Merinos’ta sahneyi göremeyen 300 koltuk söküldü, Türkiye’nin en büyüğü olacak konser salonu küçüldü

Geçen dönem, Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin inşaatı başlarken, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan rahmetli Hikmet Şahin heyecanlı, hem de iddialıydı.
Heyecanı…
Merinos gibi bir Atatürk emanetini kültür ve sanat faaliyetlerine kazandırmak için dev bir tesisin yapılacak olmasından kaynaklanıyordu.
İddiası ise…
Bu dev tesiste oluşturulacak Atatürk Kongre Kültür Merkezi içindeki salonlar arasında ana salon konumundaki büyük salonun Türkiye’nin en büyük konser salonu olarak planlanmasından kaynaklanıyordu.
Açıklamalarda da…
Büyük salonun 1.800 kişilik olacağı bilgisi yer alıyordu. Bu da en büyük salon unvanını Bursa’ya getiriyordu.
Ne var ki…
Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi tamamlandığında, ana salon olan Osmangazi Salonu’nun 1.800 değil, 1.650 kişilik olduğu görüldü. İlk kapasite kaybı açılışta bu şekilde ortaya çıktı.
Derken…
Osmangazi Salonu’nun ikinci ve üçüncü balkonlarında bazı koltukların sahneyi göremedikleri anlaşıldı. Bu da ayrı bir soruna yol açtı.
Şu sıralarda…
Türkiye’nin en büyük konser salonu olarak planlanan Osmangazi Salonu’nun ikinci ve üçüncü balkonlarında bulunan toplam 300 koltuk sökülüyor. Sahneyi göremedikleri için 300 koltuğun sökülmesiyle salon kapasitesi 1.350 kişiye inecek.
Bu da…
En büyük salon unvanının yeniden İstanbul’a dönmesi anlamına geliyor.
Bu arada…
Yine aynı balkonlarda bulunan ve sahnenin yarım görülebildiği 50 civarındaki koltuk için de formül aranıyor.
Ayrıca…
Açılışından sonraki organizasyonlar sırasında Merinos’ta bir de yemek dağıtımı sorunu ortaya çıktı.
Sorun…
1.000 kişilik Teras Cafe adlı Bursa manzarasının panoramik görülebildiği açık alan ile, onun hemen üstünde yer alan yine 1.000 kişilik balo salonu için merdiven altları ve koridor kenarlarının yemek dağıtım yeri olarak düşünülmesinden kaynaklanıyor.
Şimdilerde…
Merinos yönetimi, yemek dağıtımını sağlıksız alanlardan kurtarıp belli bir düzene kavuşturabilmek için çalışmalar yapıyor.