AK Parti’de kulaklar Ankara’da… Başbakan Erdoğan pazar günü Bursa’ya gelecek mi?

Daha önce de yazdık… Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen yıla kadar, görevi süresince Bursa’ya en sık gelen Başbakan olarak biliniyordu.
Hatta, Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatında Başbakan’ın gelişiyle ilgili istatistikler tutuluyor, geliş aralıklarının istatistiği bile çıkarılıyordu.
Gerçekten de, Erdoğan’ın başbakanlığı süresince bugüne kadar 20’yi aşkın gelişiyle ortada yoğun bir ziyaret trafiği vardı.
Fakat…
18 Mayıs 2009’da yapılan AK Parti İl Kongresi’nden bu yana Başbakan Erdoğan’ın yolu bir türlü Bursa’ya düşmüyor. Daha önce birkaç ayda bir gelen Erdoğan, bir yılı aşkın süredir Bursa’ya gelmiyor.
Gerçi…
Bu süreçte iki kez Erdoğan içtin program yapıldı ama bunlar hep dış gelişmeler ve yabancı konuk ziyaretleri nedeniyle iptal edildi.
Son olarak…
Başbakan için 6 Haziran 2010 Pazar günü bir dizi açılışa katılacağı Bursa ziyareti programlandı.
Programa göre…
Erdoğan pazar günü geldiğinde, geçen dönem henüz tam bitmediği için açmadığı Merinos’taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni açacak.
Ayrıca…
Durmaz ailesi ile sanayici Faik Çelik’in üniversite için yaptırdığı fakülte binalarının açılışlarını yapacak. Bir de Gemlik’te Borusan Holding’e ait iki fabrikayı hizmete sokup bir de temel atacak.
Pazar gününe yönelik hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, pazar günü Başbakan’ın halkla buluşma noktası olarak belirlenen Merinos bahçesindeki konuşma alanının mitinge dönüşmesi için teşkilatlarıyla sürekli temas halinde.
Ancak…
İsrail’in; Gazze’ye insani yardım götüren beyaz bayraklı gemilere açık denizde yaptığı silahlı baskında 10 yardım gönüllüsünün yaşamını yitirmesi, çok sayıda yaralının olmasından sonra doğan uluslararası kriz nedeniyle pazar gününe yönelik bekleyiş yine sıkıntıya girdi.
Nitekim…
Hafta sonunu Bursa’da geçiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, gelişmeleri Ankara’dan izlemek ve bugün yurda dönen Başbakan’la görüşmek üzere bu sabah erken saatlerde Ankara’ya hareket etti.
O nedenle…
AK Parti’de bugün tüm kulaklar Ankara’ya çevrilmiş durumdu. Herkes Çelik’in grup toplantısı sonrası Başbakan’la yapacağı görüşmeyi bekliyor.
Acaba…
Başbakan programlandığı gibi pazar günü Bursa’ya gelecek mi, yoksa yaşanan İsrail krizi nedeniyle bu ziyaret bir kez daha ertelenecek mi?
Ancak…
Gündemin yoğun olması, görüşmenin yarına kalabileceği beklentisini de beraberinde getiriyor. Bu da meraklı bekleyişi arttırıyor.