CHP’de Osmangazi için karar verildi: Yeni ilçe başkanı Zafer Ekici

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan ve satranç hamlesinden çıkıp kılıç oyununa dönüşen gelişmeleri Bursa siyaset kamuoyunda artık herkes biliyor.
Mahkeme kararıyla yapılan kongrede Osmangazi İlçe Başkanı seçilen Recep Tek ve yönetiminden Genel Merkez hemen olağan kongre kararı almasını, il kongresine yetiştirmek üzere olağan kongreyi de kendisinden önceki atanmış yönetimin seçtiği delegelerle yapmasını istedi.
Osmangazi yönetimi bu isteğe karşılık, futboldaki gibi “top dolaştırarak” zaman kazanmaya çalıştı. Ama bu kez de “Genel Merkez karar ve uyarılarına uymadıkları” gerekçesiyle tedbirli olarak disipline verildi.
Bu da…
Tüzük hükümleri gereği yönetimin düşmesi sonucunu getirdi.
Recep Tek ve yönetimi disipline verilmelerine itiraz ettiler. Fakat İl bazında itiraz kabul edilmedi.
Yargıya gitmeden önce parti içi süreçlerin tüketilmesi gerektiğinden bu kez Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz edildi.
Şu sıralar…
Sürecin tamamlanması için Ankara’dan gelecek cevap bekleniyor.
Bir yandan da…
Genel Merkez tarafından yeni Osmangazi İlçe Başkanı’nı atama görevi verilen CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan arayışlarını sürdürdü.
İşte…
Gelen bilgilere göre Akdoğan bu arayışlarını tamamladı ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı olarak atanacak ismi kafasında belirledi:
İl Saymanı Zafer Ekici.

Aslında…
Bursa siyaset camiası Zafer Ekici adını önce, Erdem Baydaroğlu’nun il başkanı olduğu dönemde Demokratik Sol Parti İl Sekreteri olarak tanıdı.
Sonra…
3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde DSP’den ayrılıp İsmail Cem liderliğinde kurulan Yeni Türkiye Partisi’nde yer aldı ve Kemal Sulaoğlu’ndan sonraki süreçte YTP Bursa İl Başkanı oldu.
Ekici 2004 yerel seçimleri öncesinde de, CHP’nin Büyükşehir adayı Gürhan Akdoğan’ı desteklemek üzere bir grup arkadaşıyla birlikte CHP’ye geçti.
Şu anda da…
Akdoğan yönetiminde İl Saymanı olarak görev yapıyor.
Bundan sonrasında ise CHP Osmangazi İlçe Başkanı olarak yeni dönemde daha aktif ve yerel siyasetin daha içinde bir görev üstleneceği görülüyor.
Bu arada…
Akdoğan’ın kafasında Osmangazi’nin yeni ilçe yönetim kurulu da hemen hemen şekillendi.
Buna göre…
Osmangazi’de olağanüstü kongre öncesi görevde bulunan ve yine Akdoğan tarafından atanan Kurtuluş Akdeniz yönetimi büyük ölçüde korunacak. Ama daha dinamik bir yönetim amacıyla bazı değişiklikler yapılacak ve yönetim birkaç yeni isimle takviye edilecek.
Atama da…
Yani Zafer Ekici’nin CHP Osmangazi İlçe Başkanı olarak görevlendirilmesi de hafta sonuna kadar yapılacak.

Bursa turizmi için Dubai’de yoğun çalışma - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Bursa turizmi için Dubai’de yoğun çalışma

Kevser Öztürk’ün… Çalışma enerjisine Kızılay yönetiminde birlikte görev yaptığımız dönem tanık olduk. Sosyal proje üretkenliğini de AK Parti İl Başkan Yardımcısı olduğu dönem herkes gördü. Şimdi… Büyükşehir Başkanvekili olarak Bursa için çalışıyor. Şu günlerde de… 🟢
Kurtuluş kentleri İstiklal Madalyası hak ediyor: Zafer dayanışması - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Kurtuluş kentleri İstiklal Madalyası hak ediyor: Zafer dayanışması

Organizasyonu… Kurtuluş mücadelesini Anadolu’nun zafer dayanışması olarak gören Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın görevlendirmesiyle Osmangazi Kent Konseyi yaptı. En farklı ve en özel futbol turnuvası Kurtuluş Kupası adıyla gerçekleşti. Turnuvaya… Yunan orduları işgal edince TBMM 🟢
Ana arter üzerinde trafiği yoğun 3 noktaya büyük otoparklar yapılacak - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

Ana arter üzerinde trafiği yoğun 3 noktaya büyük otoparklar yapılacak

Katıldığı… Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında trafik sıkışıklığına ilişkin gözlemlerini paylaşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, trafik için çözümü toplu taşımanın artmasında görüyor. Bağlantılı planlamayı şöyle açıkladı: “Sıcaksu’da Bursaray İstasyonu yanına 2 bin araçlık 🟢
İYİ Parti sonrası Yeni partisinde delege seçiminde oy kullandı - Ahmet Emin Yilmaz
Genel

İYİ Parti sonrası Yeni partisinde delege seçiminde oy kullandı

Hüseyin Bozkurt Kaplan… Milliyetçi kökenden ailede yetişti, Ülkü Ocakları’nda büyüdü, kongrede İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı seçildi. Fakat, fırtınalı süreç sonunda istifa edip ayrıldı. O da… Siyasete Yeni Parti çatısı altında devam ediyor. Kongre sürecine 🟢