Birleşmiş Milletler, dünyaya tanıtmak üzere Bursa Kent Konseyi’ni model örneği seçti

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala daha kuruluş aşamasında iddiadan öteye hedef koymuştu:
“Bursa’nın bir markası olacağız.”
Gerçekten de…
Geçen süreçte Bursa Kent Konseyi, sivil toplum örgütlerini çatısı altında buluşturdu ve yerel yapılanmada toplumun sesi olmayı başardı.
Kentin önemli konularını, kamuoyunun ilgi duyduğu konuları tartışmaya açtı. Uzmanlarının o konular hakkında kamuoyunu bilgilendirmelerini sağladı. Kenti ilgilendiren konuların tüm ayrıntılarıyla toplum önünde konuşulmasına, kentte yaşayanların da bilgilenmelerine imkan tanıdı.
Bunu yaparken de…
Yani, çalışma yöntemiyle kapılarını herkese açıp, isteyene konuşma hakkı tanırken de Bursa’nın serbest kürsüsü ya da açık görüş platformu haline dönüştü.
Sonuçta da…
Bir yıl içerisinde hedefine ulaştı ve örnek olacak bir organizasyon yapısıyla Bursa’nın markalarından biri haline geldi.
Bugün…
Türkiye’de pek çok il Kent Konseyi yapılanması için Bursa’yı örnek alıyor. Gelip inceliyorlar, sistemin nasıl çalıştığını öğreniyorlar.
Öyle ki…
Bursa Kent Konseyi’nin kentin sesi olan organizasyonu ve çalışma yöntemleri ülke sınırlarının dışına çıktı.
Çünkü…
Kısa adı UNDP olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın kıdemli uzmanlarından olan Paulo Cesare Arus, beraberinde yine UNDP uzmanları olduğu halde Bursa’ya geldi ve Kent Konseyi’ni inceledi.
Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile Genel Sekreter Tahsin Bulut’tan brifingler alan ve aslen Brezilyalı olan Birleşmiş Milletler Uzmanı Paulo Cesare Arus’un gördüklerinden ve dinlediklerinden çok etkilendiğini söylemek mümkün.
Kısacası…
Bursa’da kimileri dudak büküyor olsa da, Bursa Kent Konseyi dünyaya örnek önerilmek üzere Birleşmiş Milletler tarafından model örneği oldu.