Çin’den Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Ortaasya’ya Bursa için yeni turizm harekatı

Aslında… Bursa’da turizm için her şey var. Arkeolojik kazı alanı, tarihi yapı, cami, türbe, müze, çarşı, dağ, deniz. göl, orman, eğlence yaşamı bile var.
Buna karşın…;
Bursa’nın turizmi bir türlü olması gereken noktaya çıkamıyor. Bursa, turizm pastasından kendine yakışan büyük payı bir türlü alamıyor.
Bu konuyu…
Yönetim kurulu toplantısı sırasında; yıllardır emeğini, girişim ve projelerini bildiğimiz TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu ile konuştuk.
Söze…
“Bizim uluslararası, ulusal ve yerel olmak üzere 3 farklı projemiz var” diye başladı. Önce uluslararası projeleri açıkladı:
“Geçen yıl Bursa’nın Türk dünyası kültür başkenti olması nedeniyle Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan’da temaslarda bulunduk. 2025 yılının en önemli pazarı Çin olacak.”
Bu noktada…
Bursa’yla kardeş şehir olan Çin’in Nigbo kentiyle ilişkilere dikkat çekip şunu söyledi:
“Endoezya ve Malezya’dan turist gelişleri var, ama konaklama sayıları istediğimiz gibi değil. Uzatmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ortadoğu ve Arap ülkeleriyle bağlarımız da güçlü şekilde devam ediyor.”
Bu noktada…
Ortadoğu’dan gelen turist sayısında düşüş olduğunu vurgulayıp “2025 yılında Körfez ülkeleri ağırlıklı özel çalışma yürüteceğiz” dedi.
Bunun için de…
Bursa tanıtımı kapsamında yeni rotalar, farklı yerlerin tanıtımı yapılacak.
Ulusal ölçekte…
Bursa’ya en çok turist gönderen illeri İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Trakya bölgesi olarak sıralayan Saraçoğlu şu bilgiyi verdi:
“TÜRSAB örgütlenmesinin olduğu 37 farklı bölgede acentalarla Hafta Sonu Bursa adı altında kültür turları için görüşüyoruz.”
Ardından…
En çok turist gönderen İstanbul için planlamanın ipuçlarını verdi:
“2025 bahar aylarında, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Turizm Tanıtma Birliği’nin de katılımıyla Harbiye Askeri Müzesi’nde yapacağımız tanıtıma çok özel hazırlanıyoruz.”