
5 yıl önce kurulan… Kısa adı BUMKAD olan Bursa Kadın Mühendisler Derneği hedefini 23 Haziran 2023 günü “Bu dernek Türkiye’de ilk: Daha çok kadın mühendis, teknolojide daha çok kız öğrenci” başlığıyla duyururken, Başkan Ülfet Öztürk şöyle özetlemişti:
“Kadının farklı yönleriyle teknolojide de yükselmesi gerekiyor. Hem sistem içindeki mühendis kadın, hem kız öğrenci sayıları artmalı.”
Bu kez…
BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, 26 Haziran’da düzenlenen Mühendislikle Güçlenen Dünya konulu 3. Dünya Kadın Mühendisler Konferansı için davetiye getirdi.
Sohbetimizde de…
Bursa’dan doğan BUMKAD’ın kararını açıkladı:
“Ocak ayındaki genel kurulumuzda adımızın TÜMKAD olarak değiştirme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir’de temsilcilik oluşturduk. İkinci aşamada şubeler açacağız.”