
Bugün için… Mudanya Yolu’ndan giriş ve çıkış bağlantıları sorunlu, ama şu bir gerçek ki, Mudanya Üniversitesi konumu itibariyle kolay ulaşılan bölgede.
Mudanya’ya giderken…
Çağrışan Köyü üstünde, ormanla iç içe kampusa sahip üniversite; mimarisinden inşaatına farklı teknoloji ve çevreyle uyumlu sistemle yapıldı.
İnşaat sürecinde zaman zaman uğradığımız kampusa bu kez basın toplantısı için davet alınca koşarak gittik.
Gördük ki…
Bursa’nın iki devlet üniversitesinden sonra tek vakıf üniversitesinde tercihlerin yapılıp kayıt aşamasına gelinen şu günlerde büyük bir heyecan var.
Onu da…
Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl açıkladı:
“Eğitime 7 bölümde toplam 290 öğrenciyle başlıyoruz. Tercihlerde 7 bölüm de doldu. Üstelik bazı bölümlerde birinci, bazılarında üçüncüyüz. Fakat 7 bölüm de ilk 7 içinde yer alıyor.”
Açıkçası…
Yeni kurulan bir vakıf üniversitesinin ilk yılındaki tercihlerle yüzde 100 doluluğa ulaşması çok kolay değil. Mudanya Üniversitesi bu başarıya ulaşırken, tercih edilen üniversite olmanın moraliyle kapılarını açacak.
Bingöl şunun altını çizdi:
“İlk yılımız olmasına karşın tercihte vakıf üniversitelerine fersah fersah fark attık.”
Şu rakamlar da dikkat çekici:
“290 öğrencinin 226’sı Bursa’dan. Diğer illerden 64 öğrenci var. Ayrıca 290 da yabancı öğrencimiz olacak ve 580 öğrenciye ulaşacağız.”
Anlaşılan o ki…
Bursa’nın öğrencisi Mudanya Üniversitesi’ni tercih edip Bursa’da kalmış. Bu da dikkat çekici bir ayrıntı.
Yıllardır tanırız…
Kitapçılıkla başlayıp Bursa’ya 15 kolej kazandıran Gıyasettin Bingöl’ün hayalinde hep üniversite vardı. Çocuk Üniversitesi de bunun altyapısıydı.
Toplantıda…
Bir yandan kitapçıdan üniversiteye giden yolu anlatıp, bir yandan Mudanya Üniversitesi’nin yüzde 100 doluluğa ulaşmasının mutluluğunu paylaşırken, kararını da açıkladı:
“Bu benim son projem.”