Süleyman Şahin genel müdür oldu: Ankara’da bürokrasi zirvesinde ikinci Bursalı

GENCLiK SPOR BAKANLIGI YATIRIMLAR VE iSLETMELER GENEL MUDURU PROF DR SULEYMAN SAHiN
GENCLiK SPOR BAKANLIGI YATIRIMLAR VE iSLETMELER GENEL MUDURU PROF DR SULEYMAN SAHiN

Her yönüyle Bursa’da yetişti… Çocukluğu geçti, gençliğini yaşadı, eğitimini yaptı, ailesini kurdu, spor alanında görevler üstlendi.
Üniversite yıllarında…
Yüksek lisans ve dil eğitimi için İngiltere’ye giden Süleyman Şahin, bürokrasi dünyasına Bursa’da adım atıp 2004 yılında Yıldırım Belediyesi Spor Müdürü oldu. Spor yöneticiliğindeki esnekliği yanında tesisleşme ve tesis yönetimi anlayışıyla gönülleri kazandı.
Manisa İl Gençlik Spor Müdürü atandığında “Hakkıydı, çok başarılı olur” denildi. 2011’de İl Gençlik Spor Müdürü olarak Bursa’ya döndü. 8 yıllık Bursa görevi süresince spor tesisi ve lisanslı sporcu sayısını yükseltti.
Ayrıca…
Gençlik Spor Bakanlığı da uluslararası organizasyonlarda görevler verdi.
Örneğin…
2013 yılında 17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatör Yardımcısı olarak hazırlıklarından kapanışa aylarca Mersin’de kaldı. 2014’te Rusya’nın Soçi kentindeki 22. Kış Oyunları’nda Türk kafilesi yöneticisiydi.
2018’de Yunanistan’ın Olimpos kentindeki Uluslararası Olimpiyat Akademisi toplantısında Türkiye’yi temsil eden tek isimdi. Aynı yıl Dünya Güreş Şampiyonası için Taylan’daydı. Geçen yıl da Pekin’deki olimpiyatta Türk kafilesinin başındaydı.
2019 yılında…
Bir pazartesi akşamı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na davet edilip Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı atandı.
Süleyman Şahin bir yandan da Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde derslere girip öğrenci yetiştirerek akademik kariyerini sürdürdü. Akademik unvanı doktor oldu, doçent oldu, 2020’de profesörlüğü aldı, ama pandemi nedeniyle cübbeyi 2022 Şubat’ta giyebildi.
Ankara’da…
3 yıl önce bir pazartesi akşamı ilk görevi alan Prof. Dr. Süleyman Şahin salı akşamı da Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü atandı.
Böylece…
Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan’dan sonra Ankara bürokrasisi en tepesindeki ikinci Bursalı isim Prof. Dr. Süleyman Şahin oldu.
Bizler de çok sevindik.