Mudanya Yolu trafiği eskiye dönüyor: Proje değişince servis yolları devre dışı kaldı

MUDANYA YOLU SERViS YOLLARI KALKIYOR GECiTTE YENi DUZENLEME SEHiR HASTANESi METROSU
MUDANYA YOLU SERViS YOLLARI KALKIYOR GECiTTE YENi DUZENLEME SEHiR HASTANESi METROSU

Her şey hazırdı… Bursaray’ı son durağı Emek’ten sonra Balat’ta hızlı trenle buluşturup Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro projesinde kazı çalışması için yol düzenlemeleri yapılmıştı.
Mudanya Yolu gidişi servis yoluna aktarılırken, Geçit’in arkasından Çevre Yolu gibi geçip hızlı tren viyüdüğü altına inen yeni yolu Büyükşehir açmıştı.
Ne var ki…
6 Nisan günü, Şehir Hastanesi Metrosu’nun Geçit’te yer altından yer üstüne çıkmasını Ulaştırma Bakanlığı’nın gündeme aldığını duyurduk.
Ankara’nın kararı sürpriz oldu, hatta “yanlış duyum” diyenler bile oldu.
Fakat…
Özdilek-Özhan önündeki Geçit Kavşağı altında yoğun altyapı ve yeraltında boru içine alınan dere geçmesi,otoyol viyadüğü ayağının altından tünelin risk olabileceği gibi nedenlerle proje değişikliği kesinleşti.
Şimdi…
Revize edilmiş proje için çalışmalara başlanıyor.
Yani…
Emek’ten sonra Geçit Kavşağı’ndaki orta göbeğe yapılacak istasyona kadar yer üstünden gelecek olan metro. istasyondan 200 metre sonra yer altına inmeye başlayacak ve Geçit Camii yakınlarında tamamen yer altına inecek.
Balat’ta yer altına metro istasyonundan sonra da Şehir Hastanesi’ne yine yer altından ulaşacak.
İşte…
Bu yeni projeye göre yeni kazılar önümüzdeki pazartesi günü başlıyor. Projeyi üstlenen Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü de bu kapsamda iki yeni karar aldı.
Birincisi…
Mudanya Yolu’nda her iki yönde servis yolları kaldırılacak ve trafik yeniden ana yola alınacak. Metro hattı çalışmaları da, ana yolun ortasındaki boşlukta devam edecek.
İkincisi…
Geçit’te yer altına inileceğinden, kazı sırasında yolu iki şerit olarak açık tutabilmek için işyerleri önündeki parklanma alanları ve kaldırımların düzenlenmesi, esnafı mağdur etmeyecek şekilde yapılacak.
İlk iş olarak da…
Emek-Geçit arasında yolu eski haline döndürecek asfaltlama bu hafta bitecek.