
Karacabey’in… Önemli köylerinden Subaşı’nda Subaşı Köyü Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyetleriyle sosyal yaşam gelişti.
Nitekim…
Dernek Başkanı Erkan Bilör ile yönetiminden İbrahim Demir ve Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Sarucan’la sohbet ederken o heyecanı gördük.
Şu an, Karacabey’in en aktif köy derneği haline gelen Subaşı Derneği’nin merkezi Osmangazi Çirişhane’de, ama bir ayağıa köyde olan Subaşılılar sayesinde kopukluk yok.
Köy kadınları dernek organizasyonuyla İstanbul gezisi yapmışlar. Köy esnafı katkısıyla iftar ve aşure etkinlikleri birliktelik sağlamış.
Yine…
Karacabey İlçe Tarım Müdürlüğü öncülüğünde genç üreticilere 800 kara incir fidanı dağıtmışlar. Kapanan futbol takımını canlandırıp turnuvalarda oynamasını sağlamışlar.
Onun için…
Subaşı’nın derneği, bir köy derneğinin çok ötesine geçmiş.