Ekrandan uzak, akrana yakın… Çocuk ve gençleri yaşama bağlayacak proje

EKRANDAN UZAK AKRANA YAKIN PROJESi MACiDE GAZiOGLU KUKURTLU ORTAOKULU DiN KULTURU VE AHLAK OGRETMENi SUHEYLA AYDOGAN
EKRANDAN UZAK AKRANA YAKIN PROJESi MACiDE GAZiOGLU KUKURTLU ORTAOKULU DiN KULTURU VE AHLAK OGRETMENi SUHEYLA AYDOGAN

Gerçek ortada… Aslında bir haberleşme aracı olan cep telefonları ne yazık ki birer oyun setine dönüştü, toplumda da genel bir teknoloji bağımlılığı oluştu.
Nitekim…
Artık her yerde başını cep telefonuna gömmüş insanlarla karşılaşıyoruz. Otobüste, metroda, durakta, parkta, kafede, hatta yolda yürürken oyun oynayanların sayısı hiç de az değil.
Dahası…
Aile bireylerinin ellerindeki cep telefonlarıyla oynamaları ev yaşamını etkiliyor.
Öyle ki…
Sağlık Bakanlığı projelendirdiği Aile Yaşam Merkezleri’ne artık teknoloji bağımlılığı tedavisini programa aldı.
İşte…
Küçüğünden büyüğüne herkesi etkileyen teknoloji bağımlılığına karşı çocuklarla gençleri yaşama bağlayacak farklı ve özel bir proje geliştirildi.
Projeyi…
Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Süheyla Aydoğan hazırladı. okullar arasında işbirliği kapsamında eTwinning projesi olarak geliştirilen ve Avrupa’daki proje ortağı okullarla birlikte yürütülen projenin adı da anlamlı:
Ekrandan Uzak, Akrana Yakın.
Projeyi yürüten Öğretmen Süheyla Aydoğan şuna dikkat çekiyor:
“Hayatın her alanına girmiş olan teknolojinin; avantajları yanı sıra sosyal, duygusal, psikomotor ve zihinsel gelişim alanlarında sağlıklı gelişim göstermelerine engel teşkil edecek dezavantajları da var.”
Hedef şu:
“Öğrencilere pedegojik değeri olan, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde oynanan ve kültürümüzde izler taşıyan sokak oyunlarını oynamalarını sağlamak, böylece ekran başında geçirilen süreyi azaltmak, dış dünyayı tanımalarına yardımcı olmak, sosyal becerilerin yanı sıra problem çözme ve akıl yürütme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.”
Proje kapsamında…
Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Süheyla Aydoğan ile birlikte “Çömlek Çömlek Ne Kaynar” adlı oyunu gün yüzüne çıkarıp okul bahçesinde oynadılar.