Bursa’nın beklediği hızlı trende ‘hızlanma’ umudu, üniversiteye ‘depo alanı’ teşekkürü

ULASTIRMA BAKANI ADiL KARAiSMAiLOGLU VE AK PARTi iL BASKANI DAVUT GURKAN
ULASTIRMA BAKANI ADiL KARAiSMAiLOGLU VE AK PARTi iL BASKANI DAVUT GURKAN

Bursa’nın beklentisi… Son dönem ulaşım yatırımlarında yoğunlaştı. Çünkü; projeler hazırlanmasına, inşaatlara başlanmasına karşın bitmeyen işler etkiliyor.
Bunu…
En iyi bilenler siyasetçilerden AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ne zaman Ankara’ya gitse Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile mutlaka ulaşım projeleri görüşmesi yapıyor.
Her defasında…
Kentin beklediği projeleri tek tek sıralıyor, gelişmeleri tek tek not ediyor, atılacak adımların planlanmasına önerilerde bulunuyor.
Ziyaret ettiği ve en sık görüştüğü yerler arasında Ulaştırma Bakanlığı’nın projelerini yürüten Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü var.
Yine öyle oldu.
İl Başkanları Toplantısı için gittiği AK Parti Genel Merkezi’nde Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu görünce hemen Bursa’nın projelerini açtı.
Bakan da devam eden işlerle ilgili bilgi verdi.
Hatta…
Hızlı tren çalışmalarıyla ilgili umudu arttıran hızlanma bilgisi bile verdi:
“Hızlı tren inşaatı büyük bir hızla ve aksamadan ilerliyor. Müteahhidimiz çok güçlü. Bursa’nın hızlı tren heyecanını bildiğimiz için daha fazla bekletmek istemiyoruz. İşi hızlandırıp, daha önce bitirmek hedefimiz.”
Sonrasında…
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde Şehir Hastanesi Metrosu için görüşmeler yapan Gürkan proje değişikliği için şunu söyledi:
“Metro Emek’ten sonra 500 metreden yeraltına inecekti, şimdi 1.300 metreden inecek. Çalışma sırasında trafiğin etkilenmemesi için alınacak önlemleri de konuştuk.”
Önemli bir vurgu yaptı:
“Önceki projede metro depolama alanının Şehir Hustanesi yanına yapılması planlanmıştı. Yeni projeyle depolama alanı Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na alındı. Bu da kamulaştırma maliyetini en az 500 milyon lira azalttı.”
Şunu da ekledi:
“Depolama alanı için kampustan yer tahsisi sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Hocamıza teşekkür ediyorum.”