Bursa isterse yapar: İl Milli Eğitim Müdürü Gür mesleki ve okul öncesiyle kitapta hedefi büyüttü

IL MILLI EGITIM MUDURU SERKAN GUR VE HEDEFLERI MESLELI EGITIM
IL MILLI EGITIM MUDURU SERKAN GUR VE HEDEFLERI MESLELI EGITIM

Eğitimde… Gözle görülür bir hedef yenileme söz konusu. Özellikle de, önemi daha da artan her alanda üreten kent için çok gerekli mesleki ve teknik eğitim için yeni hedefler var.
İşte…
Güncellenip yenilenen hedefleri açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür önce durum tespiti yapıyor:
“MEM olarak adlandırdığımız Mesleki Eğitim Merkezi öğrenci sayısında yüzde 120 artış var. 33 milyon lira gelirle de, DÖSEM olarak adlandırılan döner sermaye gelirlerinde okul sayısına göre yüksek başarıya ulaşıldı.”
Bu noktada…
“Fikri mülkiyette tescil sayısının yüzde 30 ile yüksek özgünlüğe” ulaştığını ve “okul öncesi eğitimde 5 yaşta yüzde 90 okullaşma sağlandığını, bunun da yüzde 24 artış demek olduğunu” vurguluyor.
Ardından…
“Bursa isterse yapar” deyip Milli Eğitim’de Bursa’nın 2022 hedeflerini tek tek açıklıyor:
Bir…
“Bursa’da kütüphanesiz okul kalmadı. 7 Sıfır Atık Kütüphane hazır olup, 2022 hedefi 100 Sıfır Atık Kütüphane. Kütüphanelerdeki kitap sayısında 1 milyon kitaptan, şubat sonuna kadar 3 milyon kitap hedefi,”
İki…
“Mesleki Eğitim Merkezi öğrenci sayısında 5 Şubat itibariyle yüzde 200 artış hedeflendi. 2022 Döner Sermayen gelirlerinde hedef 100 milyon lira gelir. MEM’de öğrenci sayısında yüzde 400 artış”
Üç…
 “2022’de okul öncesi eğitimde 5 yaşta yüzde 100 okullaşma, 4 yaşta yüzde 75 okullaşma hedeflendi. Yine 2022’de öğrenci başına 8 kitap.”
Dört…
“2022’de; fikri mülkiyette başvuru ve tescil sayısında, DÖSE gelirlerinde, MEM öğrenci sayısında, Mesleki Teknik Eğitim ve Din Öğretimi öğrenci sayısı oranında Türkiye birinciliği.”
Heyecanı yüksek:
“Türkiye’de üretim refleksine en çok sahip olan Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarımız güçlenirse genel ortaöğretim güçlenir, din öğretimi güçlenir ve üreten Türkiye güçlenir.”
Son sözü şu:
“Güçlü Mesleki Eğitim, güçlü Türkiye… Güçlü sanayi, güçlü Bursa.”