Umutsuzluktan sürprize: Hızlı trende tünel inşaatına Osmaneli tarafında ilk kazma vuruldu

AK PARTi BURSA MiLLETVEKiLi DR MUSTAFA ESGiN
AK PARTi BURSA MiLLETVEKiLi DR MUSTAFA ESGiN

Açıkçası… Bursa için hızlı tren konusu gerçek anlamda kanayan yara oldu. O yara zaman zaman kabuk bağlamış görünse de akıllardan hiç çıkmıyor.
Nitekim…
Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın devreye girmesiyle Bursa’da ortaya çıkan kaygıya “Konya treni düz ovayı 8 yılda aştı, bizim bol tünelli hat ne zaman biter?” başlığıyla bu sütunlarda dün yer verdik.
Sabah…
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği soruya  gelen cevabı açıkladı:
“… kredi görüşmeleri sonuçlandırılarak kredi sözleşmesi imzalanmıştır. Yakın zamanda sözleşmenin yürürlüğü girmesi ve sahada yer teslimi ile ilgili işlemler tekâmül edecektir. Projenin yer teslimini müteakip 36 ayda tamamlanması planlanmaktadır.”
Bundan yola çıkarak da hızlı trenin 2025’ten önce gelemeyeceği hesabı yaptı.
Bunun üzerine…
Karayolları çalışmalarını yakından izleyen ve Yenişehir’den uçak seferlerinin artması yanında hızlı tren konusuyla yakından ilgilenen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’i arayıp hızlı trende son durumu sorduk.
O da…
“Konya-Karaman seferleri başlayınca oluşan havayı yazınızdan okudum ve hemen bizim projenin son durumunu sordum” diye söze başladı.
Ardından…
“Biliyorsunuz… Dış kredi Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanınca süreç hızlandı” dedi ve sesine yansıyan heyecanla şu bilgiyi aktardı:
“Aldığım en yeni bilgiye göre, Osmaneli bölgesinden tünel inşaatları için ilk kazma vuruldu. Bu hatta 13 kilometre tünel yapılacak. İlk kazma, işin başlaması anlamında çok önemli.”
Şunu da ekledi:
“Bu proje, siyasi iradenin ortak gündemi. Her gelişmeyi tüm milletvekili arkadaşlarımız, İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanı’mızla birlikte takip ediyoruz.”
Proje için de umutlu:
“Finansman sorunu yok. Proje bundan sonra çok hızlı ilerleyecek.”