Siyaset ve Bursaspor’un yerini ‘zamlar’ aldı… Kahvelerde sohbetler değişti

DP iL BASKANI CAGRI KAPLAN DP MKK UYESi KAMiL GORAL DP NiLUFER iLCE BASKANI MEHMET AKGUN
DP iL BASKANI CAGRI KAPLAN DP MKK UYESi KAMiL GORAL DP NiLUFER iLCE BASKANI MEHMET AKGUN

Siyaseti konuşuyorduk… Fakat, DP Merkez Karar Kurulu Üyesi Kamil Goral ile 20 gün önce kongrede yeniden DP İl Başkanı seçilen Çağrı Kaplan’la sohbetimiz, DP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Akgün’ün de katılımıyla güncelin gözlemine dönüştü.
Gözlemini de…
DP İl Başkanı Çağrı Kaplan şöyle dile getirdi:
“Kongreden önce de mahallelere gidiyorduk, fakat kongre sonrası bazı parti büyüklerimizi ziyaretlerde şunu gördük: Her yerde hayat pahalılığı, zamlar, benzin fiyatları, marketlerdeki etiketler konuşuluyor.”
Çarpıcı gözlemi şu:
“Eskiden kahvehanelerde spor konuşulurdu. Özellikle Bursaspor sohbetleri yapılırdı. Siyaset konuşulurdu. Hem de öyle hararetli siyaset konuşulurdu ki, hükümetler ve bakanlar bile orada değiştirilirdi.”
Şuna dikkat çekti:
“Kahvelerde artık bunlar konuşulmuyor, sohbetler değişti. Siyasetin ve Bursaspor’la ilgili tartışmaların yerini artık zamlar aldı. İnsanlar yalnızca o gün gelen zamları konuşuyorlar.”
Bu durumu…
“Her yerde para konuşuluyor. Daha düne kadar siyasetçiden daha siyasetçi, Bursaspor antrenöründen daha antrenör olan insanlar şimdi hep birlikte ekonomist oldular, yalnızca parayı konuşuyorlar” diyerek aktaran Kaplan bir de örnek verdi:
“Geçen hafta arkadaşlarımla birlikte Fethiye’de bir kahveye girdik. Oturduğumuz masanın yanındaki masada yaşlı bir amca ‘Döviz korumalı mevduat hesabı diye bir şey çıkarmışlar. Oradaki parayı hükümet  bütçeden karşılayacak. Yani yine bizden alacak adamın faizi için verecek’ diyordu.”
Bunu…
DP İl Başkanı Kaplan iki şekilde değerlendiriyor:
Bir…
“Kahvedeki herkes ekonomist oldu, paradan başka bir şey konuşmuyor.”
İki…
“Zamlar ve hayat pahalılığı sayesinde insanımız sorgulamayı öğrendi. Aslında en önemli olan da bu. Vatandaşın sorgulaması daima iyidir.”
Gerçekten de…
Kahvelerde, evlerde, iki kişinin bir araya geldiği her yerde önce ekonomi ve zamlar konuşuluyor.
Başka gündem kalmadı.