Şehir Hastanesi Metrosu ihalesinin iptaline itirazda Danıştay karar aşamasında

BURSARAY SEHiR HASTANESi METROSU iNSAAT CALISMALARI BALAT
BURSARAY SEHiR HASTANESi METROSU iNSAAT CALISMALARI BALAT

Herkes heyecanlıydı… Çünkü, metroyu önce hızlı trenle sonra da Şehir Hastanesi’yle buluşturacak Bursa için önemli projenin temeli atılıyordu.
Nitekim…
Bursaray’ı son durağı Emek’ten önce hızlı tren istasyonuna, sonra da Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak metro hattının temeli 2 Nisan 2021 günü Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.
Ne var ki…
5 Nisan’da Danıştay’ın ihaleyi iptal ettiği haberi herkesin moralini bozdu, ama Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yeni ihale sürecini hızlandırıp 5 Mayıs’ta da yeniden ihale yaptı.
Ardından…
2 ihaleyi de kazanan Söğüt-Taşyapı ortaklığı şantiyesini kurup hazırlıklarına başladı. Tünel kazısı için Mudanya Yolu’nun kapatılacağının açıklandığı 1 Ekim günü akşam saatlerinde ihalenin ikinci kez iptal edildiği haberi geldi.
Bu kez…
İtiraz yerelde İdare Mahkemesi’ne yapılmıştı ve karar da yerelde verilmişti.
Bunun üzerine…
Ulaştırma Bakanlığı mahkeme kararına Danıştay’da itiraz etti. Hukuki süreç için de verilecek kararın beklenmesine geçildi.
İlgi çekici olan şu:
CHP İl Başkanı İsmet Karaca 8 Kasım günü mahkeme kararıyla ihalenin iptal edilmesine karşın metro inşaatının açık alanda devam ettiğini çalışma alanından fotoğraflarla açıkladı.
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ise bu açıklamaya “Elzem işlerin tamamlanması için 1 aylık sürenin kullanıldığı” karşılığını verdi.
Kulağımıza gelenlere göre…
İdare Mahkemesi’nin iptal kararına itiraz edilen Danıştay’daki dosyanın tamamlandığı ve karar aşamasına gelindiği konuşuluyor.
Anladığımız kadarıyla…
Ulaştırma Bakanlığı çıkacak kararın olumlu olacağından, yani iptal kararını kaldıracağından umutlu. Yüklenici firmanın bu nedenle şantiyeyi durdurmadığı konuşuluyor.
Belki de…
Aralık ayında Bursa’ya beklenen Bakan Karaismailoğlu’nun sürprizi bu olacak ve inşaatı yeniden başlatacak.