Görükle Kavşağı işte böyle olacak… Bursa’da bu kavşağın benzeri yok

GORUKLE KAVSAGI
GORUKLE KAVSAGI

Açıkçası… Kentin diğer bölgeleri farkında değil, ama Beşevler’den Akçalar’a kadar Bursa’nın en batısında yepyeni bir kent oluştu. Bu bölge yeni konut alanları ve yapılaşma nedeniyle inanılmaz bir hızla büyüyor.
Üstelik…
Aynı bölgede, Beşevler Küçük Sanayi’den sonra Çalı’da, Hasanağa’da, Kayapa’da, Akçalar’da giderek gelişip büyüyen Organize Sanayi Bölgeleri sıralanıyor.
Dahası…
Konut alanlarıyla, sanayi bölgeleriyle büyüyen bölge tek bir yoldan, Çalı-Hasanağa yolundan ulaşım sağlıyor. Kamyon ve TIR’larla otomobiller iç içe.
Bu yolu…
Rahatlatmak için genişletme çalışmaları yapılırken, bir yandan da sanayi bölgelerini Bursa-Karacabey ve Çevre Yolu üzerinden otoyola bağlamak üzere Görükle Kavşağı projelendirildi.
Elimize ulaşan ilk görselini incelerken şunu gördük:
Projesiyle, bağlantılarıyla, görselliğiyle ve işlevselliğiyle Bursa’da böyle bir kavşak yok.
İşte…
Karayolları’nın üstlendiği Görükle Kavşağı, 4 yıl önce Çin’in Şanghay kentinde görüp etkilendiğimiz devasa kavşakları andıran yapıya sahip. Bursa’da benzeri olmadığı gibi, başka yerlerde de böylesine kapsamlı kavşak olduğunu sanmıyoruz.
Çevre Yolu ve Görükle’deki bağlantı yoluyla Hasanağa Yolu’nun Karacabey Yolu üzerinden köprüyle birleştikleri kavşakta, Karacabey Yolu zeminde ilerleyecek.
Bursa yönünden gelip Hasanağa’ya döneceklerle, Hasanağa’dan gelip Karacabey yönünde ilerleyecekler Görükle’den gelen yol ve Karacabey Yolu altındaki 2 tünelden geçecekler.
Ayrıca…
Karacabey Yolu üzerine bağlantı köprüsü yanında, Hasanağa’dan gelip Karacabey yönüne gidecek araçların kullanacağı yarım ay şeklinde viyadük yapılacak. Özellikle Hasanağa yönünden gelecek araçlar bu viyadükle Karacabey Yolu’nun üstünden, tünelle de Görükle Yolu’nun altından geçerken ilginç bir yolculuk yapacaklar.
Kısacası…
Görükle Kavşağı hem ulaşıma çözüm getirecek, hem kente ulaşım görselliği kazandıracak.